Lansering av Klassisk tirsdag Foto: Det Norske Kammerorkester

Vil gjøre tirsdag til kammermusikkens dag

Konsertserien Klassisk tirsdag får større musikalsk bredde, og satser ukentlig.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tirsdag kveld var det lansering av konsertserien Klassisk tirsdags program for i høst og kommende vår. Serien, som hadde sin første sesong i fjor, tar mål av seg til å presentere en kammerkonsert i Oslo hver tirsdag fremover.

De tre samarbeidspartnerne; Det Norske Kammerorkester, Dextra Musica og Oslo Quartet Series, har i år fått selskap av Barokkanerne.

– Oslo har et utrolig stort musikktilbud, og det er vanskelig både å bli synlig som aktør, og få med seg hva som skjer som publikummer. Med den nye serien ønsker vi å tydeliggjøre det kammermusikalske konserttilbudet i Oslo. Torsdag og fredag har i mange år vært symfoniorkesterets dager, nå er tirsdag blitt det tilsvarende for kammermusikk, sier Per Erik Kise Larsen, direktør i Det norske kammerorkester til Ballade.

– Hva det betyr at Barokkanerne nå er kommet med?

– Det betyr at den musikalske bredden vi presenterer blir enda større. Mens Barokkanerne fokuserer på den tidlige ensemblemusikken, er Det Norske Kammerorkesters hovedrepertoar alt fra klassisismen og frem til vår egen samtid. Kvartettserien har et stort repertoar med alt som er skrevet for strykekvartett, og Dextra Musica presenterer jo noen av våre aller fremste musikere som er så heldige å få disponere stiftelsens instrumenter. Vi mener derfor serien nå både har den nødvendige bredde samtidig som det har et godt musikalsk fokus i sin variasjon.

Barokkanerne skal spille i Marmorsalen på Sentralen i Oslo 11. september. Serien har imidlertid ikke noe fast lokale, og vil flytte rundt. Larsen vil ikke trekke frem noen spesielle konserter som mer interessante å få med seg enn andre.

– Det er nettopp den variasjonen du får både i repertoar og ikke minst de ulike salene vi er i, som gjør at serien er verd å merke seg for alle som liker klassisk musikk. Vi kjenner ikke til noe annet land eller noen by der ensemblene selv samarbeider på denne måten. Slik er dette egentlig et helt unikt tilbud for Oslo.

Hele programmet kan du lese her.

Stillinger

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Tenor, 1. og 2.

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev