SAFE 3: Ella Marie Hætta Isaksen - stillbilde fra filmen (Foto: SafeMUSE)

SAFE #3: Hamid Sakhizada og Ella Marie Hætta Isaksen

Ny minidokumentar i kampanjen SAFE sluppet i dag, den tredje i videoserien som søker å sette fokus på kunstnerisk frihet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I formiddag slapp Safemuse den tredje minidokumentaren i kampanjen SAFE. Denne gangen møter den afghanske tradisjonsmusikeren Hamid Sakhizada den samiske artisten Ella Marie Hætta Isaksen.


Safemuse skriver i pressemeldingen som følger minidokumentaren at Hamid Sakhizada ble tvunget til å forlate landet sitt for å kunne spille sin egen tradisjonsmusikk.

I desember møtte han den samiske artisten Ella Marie Hætta Isaksen til en samtale om musikk, tradisjon og prisen for å kjempe for sin kulturarv, forteller Safemuse i meldingen.

SAFE 3: Hamid Sakhizada – stillbilde fra filmen (Foto: Stillbilde fra Safemuses dokumentar)

Organisasjonen Safemuse står bak kampanjen SAFE, som er støttet av Fritt Ord. Kampanjen har i følge Safemuse som mål å «sette fokus på kunstnerisk frihet – de som har den, de som har mistet den og de som kjemper for den».

Safemuse produserer fem minidokumentarer i serien, som portretterer møter mellom etablerte norske artister og artister som er truet på grunn av deres kunstneriske virke. Kampanjen leder fram mot en konsert under Music Freedom Day 2019 i Oslo, en global markering av kunstnerisk ytringsfrihet som finner sted den 3. mars hvert år.

Se hele videoen og les mer om både Hamid Sakhizada og Ella Marie Hætta Isaksen på www.safeseries.no.

Safemuse er støttet av Utenriksdepartementet, Nordisk kulturkontakt, Creo (tidl. MFO), NKF og NOPA.
Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, NKF, Creo og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Safemuse – Safe Music Havens Initiativ (SafeMUSE) – er en uavhengig organisasjon hvis formål er å organisere trygge residenser og arbeidsmuligheter for forfulgte og truede kunstnere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.