Randi Stene

Randi Stene synger Wagner under Festspillene i Bergen

Den norske mezzosopranen Randi Stene har takket ja til å synge rollen som Fricka i Wagner-operaen Das Rheingold under Festspillene i Bergen i Grieghallen 31. mai og 1. juni.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den norske mezzosopranen Randi Stene har takket ja til å synge rollen som Fricka i Wagner-operaen Das Rheingold under Festspillene i Bergen.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Festspillene i Bergen og Latvias Nasjonalopera og fremføres i regi av norske Stefan Herheim.

Andris Nelsons er musikalsk leder. Randi Stene har nylig fremført den samme rollen ved Operaen i København i regi av Kasper Bech Holten.

— Randi Stene viderefører, sammen med Solveig Kringlebotn, en stor norsk Wagner-tradisjon, fra blant andre Kirsten Flagstad og Ingrid Bjoner. Jeg er svært glad for at publikum i Bergen får anledning til å høre henne i en av hennes viktigste operaroller, uttaler Festspilldirektør Per Boye Hansen

Randi Stene regnes som en av Nordens vakreste stemmer i dag. Hun fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som Octavian i Rosenkavaleren ved Opéra Bastille i Paris i 1995 og har senere opptrådt ved flere store Europeiske Operahus, Festivaler og Konserthus, som BBC Proms, Festspillene i Salzburg, og Royal Opera House, Covent Garden i London.

Randi Stene har vært tilknyttet Operaen i København siden 1989. Her har hun nylig sunget partiet Fricka i både Das Rheingold og Die Walküre.

Das Rheingold vises i Grieghallen 31. mai og 1. juni kl. 20.00

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev