Uhørt står bak Oslo vokalfestival

Ny vokalfestival i Oslo

Oslo Vokalfestival samler amatørensembler, og har som mål å spre vokalgruppesjangeren til et større publikum.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

I november inviterer vokalgruppa Uhørt til historiens første Oslo Vokalfestival. Sammen med syv andre vokalgrupper ser de frem til en helg med både mesterklasser, felles workshops og en heftig avslutningskonsert.

– Målet er å spre vokalgruppesjangeren til et enda større publikum, i tillegg til å styrke det stadig voksende vokalgruppemiljøet i Norge, forteller leder Mads Myr Munthe-Kaas i en pressemelding.

Ideen til festivalen kom etter at Uhørt i 2015 ble invitert til Bergen, der initiativtaker KNIS arrangerte Vokalfest Bergen, og oslobaserte Vokandos éndags-seminar i fjor.

– Modellen var ganske lik, men i mindre skala. Vi var alle skjønt enige om at slike helger er både lærerike og inspirerende, og ønsket å gjøre noe tilsvarende selv. Motivasjonen har hele tiden vært å skape et arrangement som vi ville ønsket å delta på, sier Munthe-Kaas til Ballade.

Målet er at alle skal sitte igjen med noe, enten det er ny kunnskap eller bare masse inspirasjon. Det mener han helgens instruktører vil sørge for.

– Det viktigste var å knytte til seg instruktørene, og benytte seg av deres kompetanse og erfaring. Samtidig har vårt fokus vært på gruppen som ensemble heller enn enkeltsangere, og programmet bærer preg av dette.

Han fremhever at i et lite vokalgruppemiljø blir det lett til at man går sine vante og kjente spor, og håpet er at OVF kan skape noen nye bekjentskap og inspirasjon.

Gruppene som vil møtes i Oslo er Attitunes (Oslo), DoremiX (Røyken) Nordic Blue (Hamar), Vokando (Oslo) Charmeurselskabets Salongensemble (Bergen) Mezzo (Ås/Ski,) Epleklang (Trondheim), Uhørt (Oslo/Bærum)

– Vi kjørte åpen påmelding med førstemann til mølla, men tipset Vokando og KNIS spesifikt, men KNIS ble dessverre oppløst i fjor. Litt overraskende ble det fulltegnet raskere enn vi hadde forutsett, og ingen av de påmeldte gruppene har meldt seg av.

Festivalprogrammet består av seminarer og workshops, som ender opp i en avslutningskonsert 10. november på Sagene Festivitetshus i Oslo OVF har mottatt støtte av Norges Korforbund Oslo-Akershus og Oslo Kommune

Seminarene vil bli ledet av blant Tobias Hug, som blant annet er en av drivkreftene bak Vocalmente, en årlig vokalfestival i Italia og bass i The Swingles (tidligere Swingle Singers) I tillegg samarbeider vi med Håvard Gravdal og Elisabeth Anvik fra PUST.

– Når det gjelder målet fremover må jeg ærlig innrømme at vi ønsker å gjennomføre og evaluere årets arrangement før vi sier noe om fremtiden. Det er inspirerende og lærerikt å jobbe med dette, men da det kun gjøres på frivillig basis kjenner vi jo på at det er både ressurs- og tidkrevende, avslutter Munthe-Kaas

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev