© Marius Nyheim Kristoffersen

New York Times: En strålende debut av Lise Davidsen

Sopran Lise Davidsen fra Stokke får glitrende kritikk av New York Times etter sin tolkning av Tsjajkovskijs «Spar Dame» på The Met.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Den internasjonalt kjente og anerkjente avisa New York Times roser den norske sopranen Lise Davidsen etter fredagens premiere på Tsjajkovskijs Spar Dame på The Metropolitan Opera. Davidsen debuterte i rollen som Lisa i den berømte operaen.

I anmeldelsen med tittelen «En ung sopran møter hypen på The Met Opera» skriver kritiker Zachary Woolfe at Davidsen, kun 32 år gammel, gjør en strålende debut, og at hun synger med både friskhet og modenhet.

«Davidsens stemme har en silkemyk tekstur, men med et sølvskimmer som gir den en gjennomtrengende søyle. De høye tonene føles noen ganger adskilt fra resten av stemmen, med tonen som smalner inn til et klart fokus, men de viser seg snart tydelig igjen, og hun har det komfortabelt lave tyngdepunktet til en sanger som begynte som mezzosopran,» beskriver Woolfe.

– Vi vet hvor god Lise Davidsen er. Nå har de skjønt det også borti der, kommenterte NRKs medarbeider Ragnhild Veire på Twitter. Veire var tidligere kanalsjef i NRK Klassisk, nå leder av Researchsenteret i statskanalen.

Les hele anmeldelsen på New York Times’ nettside, og se opptak fra forestillingen på The Metropolitan Operas egen YouTube-kanal:

Oversatt av Guro Kleveland, redaktør Ballade

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.