Edvard Bull Hagerup

Hagerup Bull hedres med konsert

Søndag er det klart for den første konserten i sin helhet viet den bergenske komponisten Edvard Hagerup Bull. Konserten er avslutningen på et forskningsprosjekt ledet av fiolinist og dirigent Ricardo Odriozola.

Kalender

Flygelinnvielse

02/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Konserten en hyllest til Edvard Hagerup Bull, som uten tvil er en av de største og mest originale norske komponister født i det 20. århundre. Hans musikk lite kjent i Norge og arrangørene, Griegakademiet, ønsker med denne konserten å vekke interesse komponisten og samtidig skape grunnlaget for en verdig feiring i Bergen av hans 80-årsdag i 2002 .

Edvard Hagerup Bull ble født i Bergen i juni 1922 der hovedbygningen til Universitetet i Bergen ligger i dag. Han er i slekt med både Edvard Grieg og Ole Bull.

Han studerte i Paris mellom 1948 og 1953, med Darius Milhaud og Jean Rivier (komposisjon) og Olivier Messiaen (analyse) og senere i Berlin med Boris Blacher. Milhaud karakteriserte ham som en av has mest briljante studenter, og som en musiker med en solid teknikk og med en meget tiltrekkende, kraftfull og høyt fantasifull musikalsk personlighet.

På programmet står Duo nr 1 og 2 for fiolin og klaver samt to orkesterverk: «Cassation» op 22, her fremført for første gang siden 1999 og for andre gang siden premieren i 1962; og «Epilogue», skrevet som en klage over oppreisingen av Berlinmuren; stykket spilles her for første gang i Norge og for første gang siden premieren i 1966.

Prosjektleder Odriozola har med seg Einar Røttingen på piano, utøvere fra Bergen Filharmoniske Orkester og frilansmiljøet Bergen. Konserten holdes i Troldsalen søndag 20. mai kl. 14, og er avslutningen på et forskningsprosjekt finansiert av Grieg Forsk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev