Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse: Nasjonale finalister 2003

De norske Sonja-finalistene er klare

Fire sopraner og en mezzosopran er klare for den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse etter konkurransens innledende runder ved Norges musikkhøgskole lørdag. De fem skal synge finalekonsert med Stavanger symfoniorkester i Stavanger 24. april, og er i tillegg automatisk kvalifisert til den internasjonale delen av Dronning Sonja-konkurransen, som foregår i Oslo fra 14. – 22. august.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

De fem vinnerne ble Silvia Moi Aamodt (24), sopran fra Kvinesdal, som studerer ved Operahögskolan i Stockholm. Trine Wilsberg Lund (23), sopran fra Ås, som studerer ved Musikkhøgskolen i Oslo. Eva-Kristine Hernes (26), mezzosopran fra Kristiansand, sopm studerer ved Operahøgskolen i Oslo. Vibeke Kristensen (23), sopran fra Stavanger, som studerer ved Musikkhøgskolen i Oslo. Og Janne Berglund (23), sopran fra Nannestad, som studerer ved Operaakademiet i København.

De fem skal synge finalekonsert med Stavanger symfoniorkester i Stavanger 24. april, klokken 19.30. De vil da kjempe om førstepremien i den nasjonale konkurransen, et engasjement ved Den Norske Opera, pengepremier og Barnas musikkpris.

I tillegg er alle fem automatisk kvalifisert for deltagelse i den internasjonale delen av Dronning Sonja-konkurransen i Oslo fra 14.-22. august. Der konkurrerer rundt 50 sangere fra hele verden om engasjementer med en rekke store orkestre og ved festivaler og operahus, samt en premiepott på mer enn 300.000 kroner, delt ut av en sammensatt av anerkjente personer fra det internasjonale operamiljø.

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse skal neste gang arrangeres for sangere i perioden 14. – 22. august. Konkurransen består av tre runder, og i finalen skal seks finalister synge opera-arier i Oslo Konserthus. Norsk Rikskringkasting vil sende fra konkurransen, og finalekonserten overføres direkte på tv.

Førsteprisvinner i den internasjonale konkurransen i 2001, sopranen Marita Kvarving Sølberg, ble etter sin seier invitert til Musical Olympus Festival i St. Petersburg, hvor hun fremførte hun verk av Mozart, Dvorak og Verdi sammen med Symfoniorkesteret St. Petersburg Capella med dirigent Vladislav Chernushenko. Hun har videre opptrådt med Den Norske Opera, Stavanger symfoniorkester, Opera Sør/Kristiansand Symoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. Dette året har hun også vært på soloturné for Rikskonsertene, akkompagnert av Sigmund Hjelset.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev