Eirik Hegdal mottar musikerprisen under Kongsberg Jazzfestival 2018 (Foto: Thomas Hegna)

Eirik Hegdal x 3 til Kongsberg Jazzfestival

Fjorårets mottaker av festivalens musikerpris spiller på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner under årets Kongsberg Jazzfestival.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Saksofonist og komponist Eirik Hegdal mottok Kongsberg Jazzfestivals musikerpris på 200.000,- i fjor, og under årets festival skal han presentere to bestillingsverk og Tingingsverket fra Vossa Jazz, skriver Kongsberg jazzfestival i en pressemelding. 

Da Hegdal vant prisen sist sommer, understreket juryen hans evner som instrumentalist samt pedagogiske virke i begrunnelsen for prisen. Hegdal var i en lang periode kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester, og ledet på denne tida orkesteret til en rekke kunstneriske triumfer, blant annet i samarbeid med internasjonale stoltheter som Joshua Redman og Dave Holland, sier jazzfestivalen i meldingen.

Eirik Hegdal selv er svært glad for mulighetene prisen har gitt ham, og forteller i pressemeldingen:
– Jeg har fått sjansen til å sette sammen nye ensembler! Det er utrolig gøy å lage ny musikk til sammensetninger/musikere du har drømt om å forene. Jeg har med prisen fått tid til å sette meg ned å være å utforme ny musikk. Det er et privilegium. Litt som å gå tilbake til studietiden.

Les mer om konsertene med Hegdal under årets Kongsbergjazz her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.