Unni Løvlid på Balladefest 2004

Løvlid eksperimenterer i Bergen

25. Mai klokken 11.30 opptrer sangeren Unni Løvlid med Helge Steen – også kjent som «Deathprod», perkusjonisten Terje Isungseth og lyddesigner Asle Karstad med en eksperimentell samarbeidsforestilling under årets festspill.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Eg likar å tøye dei musikalske grensene i ulike retningar, utifrå det eg allereie har. I møte med andre musikarar, uttryksformer eller kunstartar, oppstår kompromisslaus musikk balansert mellom individ og heilskap, som i ei god samtale, sier Løvlid.

Hun opptrådte for øvrig med samme besetning under Moldejazz i 2003 og er veldig fornøyd med den mottagelsen hun har fått fra Festspillene.

– De tok imot prosjektet med åpne armer, forteller Løvlid, som er veldig opptatt av at folkemusikken ikke skal sees som en stivnet museal affære. Hennes genreovergripende samarbeidskonsert på årets festspill føyer seg inn i hennes syn om at folkemusikken må interagere med andre stilarter, at det er slik folkemusikken egentlig er.

— Det er helt feil å se folkemusikk som en genre som er avkuttet fra de andre. Folkemusikere har alltid vært, og er, litt overalt, uttalte hun til Ballade like før jul.

Unni Løvlid er fra Hornindal i Sogn og Fjordane, og er en av de fremste unge utøverne av folkemusikk her hjemme. Hun er en allsidig soloartist med en svært sterk og utrykksfull stemme, og føler seg like hjemme i støyende samtidsmusikk som i folkemusikk – noe hun blant annet viste gjennom en mye rost deltagelse på Maja Ratkjes anti-opera «No Title Performance» under Ultima 2003.

Konserten med Løvlid og Helge Steen, Terje Isungsetth og Asle Karstad finner sted i Troldsalen i Bergen 25.mai kl 11.30, som en del av Festspillene i Bergen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev