Wang, Anne-Helene (dagl. leder Akers Mic) 2002

– Platesjefer spaserte ut med fjernsyn

– Det var ikke uvanlig at salgssjefer, selgere og andre ansatte fra plateselskapene byttet 3-400 plater i stereoanlegg eller fjernsyn, sier daglig leder i Akers Mic, Anne-Helene Wang. – Nitti prosent besto av bransjefolk, utelukkende fra de store selskapene. Jeg lurer fremdeles på hvor alle disse platene kom fra, sier Wang, som avsluttet denne praksisen i juli.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Wang tok over lederstolen i oktober 2001, og sier hun har har brukt mye tid på å gå igjennom rutinene i bedriften. Hun er også daglig leder for butikken i Kongens Gate i Oslo, som etter det Ballade har fått opplyst, har stått for mye av promo-byttingen i hovedstaden. Dette kan Wang bekrefte:

— Det ble for vanskelig å holde kontrollen over hvem som hadde levert hva, for det kom inn til tider enorme mengder plater som skulle byttes i fjernsyn, stereoanlegg, spill, filmer og andre plater. Jeg synes det er mistenkelig at de ansatte kan ta med seg så vanvittig mange skiver – det skjedde regelmessig at folk kom inn med mellom 100 og 400 plater som de ville omgjøre i annet gods.

Og dette gjaldt også folk fra ledelsen i plateselskapene?

— I aller høyeste grad. Jeg har en liste her over alle de som har vært innom, der mange selgere, salgssjefer og andre sjefer figurerer. Hvem de er, vil jeg ikke gå ut med.

På spørsmål om hvordan fordelingen mellom journalister og plateselskapsfolk har vært i antall plater og mennesker, anslår Wang at selskapenes egne sto for omtrent 90% av byttingen.

— Men Akers Mic har aldri tatt imot merkede promo-plater, så hvis det har forekommet ved enkelttilfeller, har det vært en glipp hos våre ansatte. Det er det viktig for meg å få presisert, sier hun.

Nå som politikken er forandret, avviser de ansatte bytterne ved disken:

— Merkelig nok har jeg bare blitt møtt med forståelse fra de det gjelder når jeg har forklart dem at vi ikke gjør dette mer.

Wang forteller at hun også har innført den samme praksisen overfor sine egne ansatte:

— Nå får ingen bytte plater de selv har fått, jeg synes det er mest ryddig at alle blir behandlet likt på den måten, avslutter hun.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev