Johan Husvik Foto: Gunhild-Matea-Olausen

Phonofile lanserer synk-tjeneste

Phonofile Sync vil samle originalmusikk av kjente og ukjente artister, og gjør materialet tilgjengelig for film- og spillselskaper. Phonofile vil også hjelpe interesserte med å finne og klarere rettighetene for passende musikk.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Phonofile Sync vil aktivt jobbe med plassering av musikk og vil være en kreativ medspiller og konsulent for både spill- og filmskapere, artister og plateselskap for å få best mulig utnyttelse av musikken der det er aktuelt, skriver Phonofile i en pressemelding.
Tjenesten vil samle all originalmusikk av kjente og ukjente artister, slik at filmselskaper kan gå ett sted for å få det de trenger til produksjonen. Phonofile vil også hjelpe til med å finne musikk som passer innenfor filmens budsjett, eller enkelt klarere rettighetene til musikken filmskaperne allerede har sett seg ut på forhånd.
Menneskelig ledd
Ansvarlig for tjenesten er Johan Husvik, som de siste 10 årene har jobbet som Music Supervisor for et tjuetalls spillefilmer og hundrevis av reklamefilmer. Han vil nå fungere som en inhouse Music Supervisor og vil være bindeleddet mellom filmproduksjoner, andre Music Supervisorer og musikkrettighetene.
– Det som gjør dette unikt i Norge, er at her vil det være et menneskelig bindeledd mellom den digitale musikkatalogen og de kreative filmskaperne. Jeg har tidligere savnet et forum som ville forenkle samarbeidet mellom musikk og filmbransjen for å utnytte de mulighetene som dette gir for alle de involverte. Det er veldig gøy å få lov til å bygge denne plattformen som jeg har sett et behov for på både musikk- og filmsiden, sier Husvik.
Phonofile Sync har allerede levert musikk til flere produksjoner, blant annet TV-serien ”Nobel”.
Phonofile AS er en større aktør innen distribusjon og markedsføring av musikk fra uavhengige artister og plateselskap. Selskapet som ble opprettet i 1999, har oppnådd Gaselle-status fire år på rad og er i dag en av drivkreftene innen nyutvikling av digital kompetanse for musikk, med kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Storbritannia.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.