Frankfurt 2002

Musikmesse Frankfurt 2004

Musikmesse Frankfurt ble i år arrangert 31.mars-3. april. Messen var større enn noen gang med seks sprengfulle messehaller, alle i flere etasjer. Det opereres nå med ventelister for å komme med. MICs Hilde Holbæk-Hanssen kommer med noen inntrykk fra årets messe.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Hilde Holbæk-Hanssen

Musikmesse Frankfurt har vært arrangert i 24 år og har befestet seg som et av verdens største møtesteder for musikk.

I år var totalt 1.470 utstillere fra 87 land representert. Messen hadde 65.230 besøkende. I tillegg kommer den parallelle messen for pop og lydutstyr, Prolight+Sound, i to av messeområdets andre haller, med 91.963 besøkende og 100 land representert. De to messenes besøkende har tilgang til hverandre, så totalt er det en befolkning på en middels norsk by som vandrer omkring i dette støyende landskapet.

MIC var ansvarlig for den norske deltakelsen på en felles stand med Svensk Musikk. Fra norsk side var førlgende forlag representer: Cantando, Lyche Musikkforlag, Musikk-Husets Forlag, Norsk Musikforlag og Norsk Noteservice. Fra MIC deltok Hilde Holbæk-Hanssen og Karen Rygh. I den relativt nye, lyse messehall 3, som huser forlag og akustiske og semi-akustiske instrumenter ligger den nordiske standen lyst og luftig ut mot en stor terrasse, som ble flittig brukt i det varme vår-været.

Blant stand-naboer finner man forlag fra Russland, Polen, Baltikum og Italia, samt produsenter av alt fra korpodier og blokkfløyter til el-gitarer, el-mandonlier og kunstferdige el-fioliner fra Kina. Her er det marked for det meste. Hvor ellers kan man regne med å finne en produsent av konsert-zithere? Eller xylofoner utformet som sebraer? Her kan man kjøpe piano- og saksofonslips, sokker med Mozartbilde på, byster i alle størrelser av kjente og mindre kjente komponister, visittkortholder med G-nøkkel på osv.

Men først og fremst er dette en fagmesse, hvor hele den internasjonale musikkbransje møtes, hvor forlag, instrument- og musikkutstyrsprodusenter får vist sine produkter og inngått avtaler. Musikmesse og Prolight+Sound arrangeres også i St. Petersburg og Shanghai.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.