Popkomm 2007 Prefueled.com tanks (foto: Tomas Lauvland Pettersen)

MIC TV: Popkomm dag 1

VIDEO: Popkomm 2007 i Berlin er i gang med rekorddeltagelse på den norske standen, og 11 band som vil gjøre konserter på diverse showcaserscener. Ballade bringer her videre videointervjuer med artisten Susanne Sundfør før hennes første konsert utenfor Norge, Inger Dirdal i Music Export Norway, Torfinn Nergaard i REC 90, Mikal Telle i Telle Records og Larry Bringsjord i FONO. Intervjuene er gjort av Tomas Lauvland Pettersen i Musikkinformasjonssenteret MIC

Kalender

Av Tomas Lauvland Pettersen

Den tyske hovedstaden viser seg fra en sympatisk side denne uka med sol (om enn ikke høye temperaturer) på dagtid og et pulserende natteliv som blir ytterligere boostet av tusenvis av internasjonale musikkbransjedelegater som er her for å delta på en av industriens viktigste møteplasser; Popkomm.

Sollys er kanskje ikke det norske musikkbransjefolk og musikere ser mest av denne uka. Med fulle møteplaner på messa, lydprøver og sosialisering som første prioritet blir det lite tid for bedagelige dager i Berlin. Popkomm 2007 (Foto: Tomas Lauvland Pettersen) (500)

Music Export Norway: Rekorddeltagelse

Med over 30 selskaper og mer enn 80 delegater akkreditert på den norske standen på Popkomm er det i år rekorddeltagelse på Popkomms messedel. Music Export Norways Inger Dirdal gleder seg over den store norske interessen for en av musikkbransjens største møteplasser:

Ekstern link.

Fono, IMPALA og WIN

Fonos foreningsleder Larry Bringsjord representerer norske uavhengige plateselskapene i de internasjonale organisasjonene IMPALA og WIN som representerer denne sektoren på henholdsvis europeisk og globalt nivå. Viktige kampsaker for Fono, Impala og WIN er å sikre kulturelt mangfold, sikre copyrightrettigheter for den uavhengige sektoren, profilering i media og en mer rettferdig fordeling av pengestrømmene på musikkfeltet forteller Bringsjord:

Ekstern link.

Prefueled.com

Gründer bak den Luxembourg-baserte nedlastingstjenesten Prefueled.com, Christian Marstrander er godt synlig på den hektiske standen der han entusiastisk demonstrerer selskapets unike Fuel Tanks, en stasjonær musikk-kiosk utformet som en bensinpumpe som tilbyr on-the-og oppfylling av din mobil eller iPod. I tillegg til nedlastingstjenester og Fuel Tanks, satser Prefueled.com nå også på communities, unsigned konkurranser pluss film og spillnedlasting forteller Marstrander:

Ekstern link.

Stor labelkveld for Rec 90

Bergensindien Rec 90 har i år blitt tildelt en eksklusiv labelkveld på Popkomm der bandene Low Frequency in Stereo, Erlend Ropstad, The Violent Years og The Cute Crash Combo får viktig eksponering ovenfor internasjonal musikkbransje. At Rec 90 har en sterk standing internasjonalt synes uten tvil – Popkomm gav klarsignal om plateselskapets kveld uten å ha hørt alle bandene forteller Rec 90sjefen Torfinn Nergaard:

Ekstern link.

Tellé tilbake for fullt

Etter en litt rolig periode for en av norsk musikks sterkeste merkevarer, Tellé, er Bergenslabelen tilbake for fullt. Mikal Telle forteller at han nå satser igjen med en ny stall med (hovedsakelig utenlandske) artister:

Ekstern link.

Første ikke-skandinaviske spillejobb for Susanne Sundfør

Dette intervjuet fant sted knapt en time før Susanne Sundførs konsert på Wabe i Berlins Prenzlauer Berg onsdag. Sundfør var første artist ut av i alt elleve norske artister som spiller showcaser i løpet av Popkomms tre dager lange festivaldel. Haugesund/Bergens artisten (som snart flytter til Storbritannia) var spent i forkant av sin første konsert utenfor Skandinavia:

Ekstern link.

Det kommer ny reportasje av Lauvland Pettersen fra Popkomm i Berlin på fredag.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev