Superfamily Popkomm 2007 III (foto: Tomas Lauvland Pettersen)

MIC TV: Popkomm dag 2

MIC TV: Noe for enhver smak på Popkomm i Berlin denne uka. Torsdag var Superfamily, Bermuda Triangle, Susanne Sundfør, Erlend Ropstad, The Violent Years, Cute Crash Combo og Low Frequency In Stereo i sving på byens showcasescener. Tomas Lauvland Pettersen i MIC har laget disse videoreportasjene, som inneholder intervjuer med Superfamily og Low Frequency In Stereo.

Kalender

Av Tomas Lauvland Pettersen, MIC

En aldri så liten Indian Summer her i Berlin har lagt en behagelig ramme rundt festivalen og musikkbransjeventen Popkomm som avsluttes på fredag. Med generelt godt oppmøte og positiv stemning både ute og inne var mye lagt godt til rette for Superfamily, Bermuda Triangle, Susanne Sundfør, Erlend Ropstad, The Violent Years, Cute Crash Combo og Low Frequency In Stereo som torsdag spilte showcaser.

Superfamily

Superfamily startet en mini-Tysklandsturne med torsdagens showcase på Kulturbräuereis Club 23. Med radiohit’er som The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night og I Could Be A Real Winner og det kritikerroste albumet “Warszaw” har Superfamily lagt bak seg et sterkt halvår på hjemmebane – nå star utlandet for tur.

MIC møtte Supefamilys Steven Wilson og Kim Granholt kort tid før bandet entret scenen torsdag kveld:

Ekstern link.

Med selvsikkerhet kick-startet Superfamily konserten i kjent stil med Internasjonalen tett fulgt av sterke låter som Warszaw, I Could Be A Real Winner, It’s A Lie og med et herlig klimaks i The Radio Has Expressed Concerns… Iherdig jobbing av vokalist Superfamilys Steven Wilson ute på dansegulvet gav til slutt uttelling – publikum lot seg rive med. Mer enn godkjent dette her.

Rec 90

Torsdag var kvelden for Rec 90s labelkveld som ble headlined av Haugesunds psych-rockere Low Frequency In Stereo. Til tross for en ikke helt optimal oppladning i forkant av konserten, en oppladning som inkluderte en strevsom fergetur stort sett tilbrakt på skipets toalett og en søvnløs natt på Autobahn, var LFIS’ Ørjan Haaland positiv da MIC møtte ham i Berlins pulserende Mitte torsdag ettermiddag:

Ekstern link.

Mangel på søvn la ingen demper på Low Frequency In Stereos gig på Mudd Club. I vant stil, forsterket med nye medlemmer, gav LFIS gass med lange, pulserende kaskader av lyd som ble toppet av veltimede klimaks. Thumbs up.

De foregående bandene på Rec 90s kveld i Berlin gjorde heller ingen slett figur. Erlend Ropstad, The Violent Years og Cute Crash Combo var for mange ubeskrevne blad, men leverte alle sett med selvsikkerhet og autoritet. Særlig The Violent Years utmerket seg som en av kveldens store overraskelser for mange. Særdeles sterke låter som kledde den mørke Mudd clubs interiør – sjekk ut dette bandet ved første anledning.

Norges siste bidrag til Popkomms showcasescene er Ida Maria og Super Jupiter som skal i ilden fredag kveld.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev