Joakim Haugland

Joachim Haugland ble årets by:Larmer

Sent, men forhåpentlig godt: Her kan du lese begrunnelsen som ble gitt, da Joachim Haugland fra Smalltown Supersound ble kåret til årets by:Larmer under by:Larm 2002.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Bakgrunn for prisen:

Prisen for årets by:Larmer skal henge høyt, og er den eneste prisen i Norge som går til en bakmann i musikkbransjen. Prisen gis hvert år til en person som har utmerket seg spesielt gjennom sin innsats for norsk musikk, og tildeles av styret i by:Larm på fritt grunnlag. Følgende faktorer teller allikevel positivt når kandidatene vurderes:

* innsatsvilje og pågangsmot
* ukonvensjonell tankegang
* høy grad av idealisme
* innovasjon
* at prisvinneren er en inspirasjon og oppmuntring for andre

Prisen ble første gang delt ut i Bergen år 2000, og tilfalt den gangen Claes Olsen fra SoWhat/Øyafestivalen/Racing Jr. I fjor gikk den til Petres «Grand old man», Harald Are Lund.

Begrunnelse for årets tildeling:

«Årets by:Larmer 2002 var allerede tidlig i tenårene en glødende ildsjel i det lokale rockmiljøet i hjembyen. Hans innsats gjorde at den lille sørlandsbyen ble stoppested for mange band på turné. Som drivkraft i den lokale rockklubben og festivalen klarte han å bygge opp en levende konsertscene i byen. Senere flyttet han til Oslo, der han fortsatte sitt engasjement for undergrunnsmusikken gjennom sin egen lille platelabel. Med innsatsvilje, kunnskap og et ønske om å satse på musikk utenfor allfarvei, har han bygget opp en label som har nådd et høyt kvalitativt nivå. Gjennom nettverksbygging, idealisme og ukuelig vilje har han også fått internasjonalt gehør for sine utgivelser innen relativt smale genre. Han oppfyller kriteriet om å være en inspirasjon og oppmuntring for andre til fulle, og bransjen har veldig godt av slike friske pust som prisvinneren representerer.

Dette er en mann som aldri har gjort stort vesen av sitt engasjement, og som aldri har krevet særlig annet tilbake for innsatsen enn muligheten til å kunne drive med det han brenner for. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne tildele prisen årets by:Larmer 2002 til mannen bak Smalltown Supersound – den evige ildsjelen Joachim Haugland.»

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev