Maridalen – Gressholmen (Jazzland Recordings 2024)

Inger Dirdal nytilsatt leder for Music Export Norway

Inger Dirdal, eksportansvarlig hos Kirkelig Kulturverksted, er blitt ansatt som leder for det nyopprettede Music Export Norway. Selskapet skal være et service- og kompetansesenter for eksportører av norske musikkprodukter.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

I en rykende fersk pressemelding fra Music Export Norway A/S heter det:

«Music Export Norway A/S, som ble etablert 9. juni i år av tunge aktører i musikkbrabsjen, har etter å ha intervjuet flere kvalifiserte søkere besluttet å ansette Inger Dirdal som direktør.

Inger Dirdal kommer fra stillingen som økonomi- og eksportansvarlig i Kirkelig Kulturverksted A/S. Hun har allsidig bransjeerfaring og regnes som organisasjonen FONOs fremste ekspert på eksport av norsk musikk.

Allsidig bakgrunn
Etter en omflakkende tilværelse som inkluderer opphold i bl.a. Indonesia, Egypt og England, slo hun seg ned hos H. Aschehoug & co. i 1988. Etter fem år ble Inger Dirdal ansatt som økonomiansvarlig i Kirkelig Kulturverksted A/S. Mens perioden 1993 – 1998 i hovedsak ble viet økonomien i selskapet, har Inger Dirdal fra 1998 hatt ansvaret for selskapets eksport. Fra 1997 til 1999 har eksporten i Kirkelig Kulturverksted øket fra 9% av omsetningen til 50 %.

Inger Dirdal tiltrer sin stilling som direktør i Music Export Norway A/S 1. desember i år.»

Bakgrunnen for Music Export Norway
Om bakgrunnen for Music Export Norway sies det:

«Det er en økende interesse for norsk musikk i verden. Noen storselgende norske pop-artister og nisjepregede artister har vært med å kreere en ”look to Norway”-følelse. Dette merkes ikke minst på internasjonale messer. Nå har store deler av musikkbransjen lykkes med å etablere Music Export Norway A/S.

Følgende organisasjoner har gått sammen om etableringen: FONO, IFPI, NOPA, NMI (Norsk Musikkinformasjon) og GramArt.

Music Export Norway A/S ble stiftet i møte 8.mai 2000, og generalforsamling ble avholdt 9. juni 2000. Styret har i tiden fra 9. juni til i dag annonsert etter og intervjuet kandidater til stillingen som leder. Beslutning om hvem som skal besette denne viktige stillingen, ble tatt i dag: Inger Dirdal vil tiltre så snart hun har sluttet i sin nåværende stilling.»

Formålet med Music Export Norway
Videre i fredagens pressemelding heter det også:

«Selskapet har som formål: «å være et service- og kompetansesenter for eksportører av norske musikkprodukter. Selskapet skal primært konsentrere sin virksomhet om å styrke norsk musikkliv på kommersiell basis, men, i den utstrekning det er mulig, uten å ekskludere aktører i denne prosessen. Selskapet skal tilrettelegge internasjonale eksportframstøt, og bistå med å tilrettelegge forholdene for eksport av norske innspillinger så som deltagelse på internasjonale messer, presentasjon på Internett m.m.”.

Behovet for å ha en samlet norsk eksportsatsing innenfor musikkbransjen er åpenbar. ”Alle” , både selskaper med allerede internasjonalt kjente artister som Lene Marlin, A-ha, Secret Garden, Espen Lind og andre unge fremadstormende talenter, samt artist- og opphavsmenns organisasjoner, har besluttet å delta i et samarbeid for å eksponere norsk musikk. Det er vilje blant deltagerne i Music Export Norway A/S til å stille ressurser, både økonomiske og fysiske, for å heve standarden på den norske presentasjonen rettet mot utlandet. Det vil på ulike måter bli fokusert på Norge som en mangfoldig kilde av talent og kompetanse. »

Pressemeldingen er signert Barry Matheson (IFPI, styreformann), Larry Bringsjord (FONO, nestformann), Jan Erik Haglund (GramArt, daglig leder), Ottar Johansen (NOPA) og Jostein Simble (Norsk Musikkinformasjon).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.