Ragnhild Menes (Foto: Privat)

Fra Jazzforum til Kongsberg Jazzfestival

Ragnhild Menes er ny festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival. – Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier hun.

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

– Med Ragnhild vil Kongsberg Jazzfestival få en leder med tydelig kunstnerisk retning og vilje, med evne til å videreutvikle organisasjonen samt ivareta relasjoner til både samarbeidspartnere og frivillighetsapparatet, sier styreleder i Kongsberg Jazzfestival, Juel Rye i en pressemelding fra festivalen.

Ragnhild Menes er i dag fagansvarlig i Norsk jazzforum, hvor hun blant annet har ledet organisasjonens internasjonale arbeid og vært kontaktpunkt for organisasjonens musikermedlemmer og de norske jazzfestivalene.

Menes har tidligere jobbet som markedssjef i Kongsberg Jazzfestival og sittet i festivalens programkomite i 10 år, og kjenner derfor festivalen godt. Hun har en bachelor i kulturarbeid fra Bø i Telemark, og en master i kulturarvstudier fra Glasgow.

Styret i Kongsberg Jazzfestival er svært fornøyd med at Ragnhild Menes har takket ja til stillingen.
– Ragnhild, som foruten å være svært kunnskapsrik, besitter en genuin interesse for jazz, kunst og kultur, sier styreleder Rye. – Vi har stor tro på at Ragnhild vil bidra til at festivalen utvikler seg videre og samtidig befester sin posisjon som en betydningsfull aktør i norsk og europeisk kulturliv. Vi ser frem til et spennende samarbeid med vår nye festivalsjef.

Den påtroppende festivalsjefen gleder seg til å ta fatt på jobben i Kongsberg. Hun flytter fra sitt nåværende bosted i Bærum, «med mann og to barn, en lidenskap for musikkopplevelser og kjærlighet til frivilligheten», som festivalen beskriver det i pressemeldingen. Ragnhild Menes trekker fram både historien og frivillighetsapparatet rundt jazzfestivalen i gruvebyen som noe spesielt:

– Det er selvsagt spesielt å ta over en festival midt i en pandemi, men jeg er trygg på at vi sammen skal få til gode ting i 2021. Jeg håper vi kan benytte anledningen til å tenke gjennom hvilken festival vi ønsker å være, med fokus på festivalens kjernevirksomhet, og samtidig lage en inkluderende festival som samler byen. Jeg gleder meg virkelig til å få være med på å lage store konsertopplevelser, som legger seg inn i rekken av gylne øyeblikk i festivalens imponerende lange historie, sammen med et fantastisk frivillig apparat.

Norsk jazzforum er lei for å måtte slippe en dyktig kollega, men leder Gry Bråtømyr er glad på festivalens – og jazzens – vegne:
– Vi må gratulerer Kongsberg Jazzfestival med et svært godt valg, selv om det er trist for oss å gi slipp på en høyt verdsatt kollega og medarbeider, sier hun.

– Vi ser et slags generasjonsskifte i norske jazzfestivaler for tiden, både Oslo Jazzfestival og Sildajazz gjennomførte årets festivaler med nye ledere, og det er spennende. Det er også velkomment med flere kvinner som festivalledere, et området som enn så lenge har vært dominert av menn, sier Bråtømyr.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev