Fra venstre kulturskolerektor Arne Olav Vårtun, kulturminister Trine Skei Grande, ordfører Hilde Frankmo Tveråen i Folldal kommune (Foto: Endre Lohne)

Folldal kåret til årets musikkommune

Prisen ble delt ut Norsk musikkråds årsmøte i helgen.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk musikkråd kårer hvert år en norsk kommune som har utmerket seg spesielt i arbeidet med å tilrettelegge for musikklivet. Kåringen er en anerkjennelse av kommunens innsats for å gi alle aldersgrupper muligheten til å oppleve og delta i musikk. Prisen er på 50.000,- kroner også skal brukes til et musikktiltak i kommunen. Midlene kommer fra Norsk musikkråd og Norsk tipping.

Kulturminister Trine Skei Grande utropte årets vinnere på årsmøtet til Norsk musikkråd i helgen. Vinneren er Folldal kommune.

Ifølge juryen kan kommunen vise til en imponerende bredde i musikkaktivitet, og det er spesielt samarbeidet mellom kommune, kulturskole og organisasjonsliv som andre kommuner bør la seg inspirere av,

– Musikklivet i Folldal har mye aktivitet, høy kvalitet og et godt samarbeid med kommunen. Vår jobb er å tilrettelegge så godt vi kan, og denne prisen er en hyggelig anerkjennelse på at vi er på riktig kurs, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen i en pressemelding.

Som en liten kommune har Folldal bevisst satset på kultur og musikk for å skape et godt lokalmiljø. Det er et aktivt organisasjonsmiljø med både kor, korps, band og orkestre og kommunen deltar selv som en tilrettelegger og medarrangør for musikklivet lokalt.

– Vi har satset på gode og gratis øvingslokaler og vi har sørget for at de er egnet til musikk, tilgang på gode dirigenter og instruktører og ikke minst en kulturskole med høy kvalitet.

Flerbrukshuset i Folldal har blitt en naturlig hovedarena for konserter og forestillinger. Kor, korps og orkester øver her, mens band har gratis og godt utstyrte øvingslokaler i den kommunale ungdomsklubben, i tillegg til musikkbingen ved flerbrukshuset.

I begrunnelsen har juryen lagt vekt på:

– at Folldal bidrar selv til å utvikle musikklivet, enten som tilrettelegger, medarrangør, ved å stille lokaler til disposisjon, eller å legge til rette for alle musikksjangre, for utøvende aktiviteter, konserter og festivaler.
– at kommunen tilbyr dirigentene og instruktørene i kulturskolen og står selv for deler av kostnaden. Dermed får musikklivet tilgang på høy fagkompetanse og det bidrar også til at kulturskolen blir et sentrum for all musikk og kulturaktivitet i bygda.
– at samarbeidet mellom musikklivet og kommunen fremstår forbilledlig, og det blir bemerket at musikk også er en sentral komponent iden tverrfaglige undervisningen.

Juryen har bestått av: Bård Vegar Solhjell (Styreleder i Norsk musikkråd), Åsmund Mæhle (Generalsekretær i Norges Korforbund), Geir Jørgen Bekkevold (medlem av kulturkomiteen på Stortinget for KrF), Marianne Beate Kielland (Sanger og utøverrepresentant), Hege Knarvik Sande (Generalsekretær i Norsk kulturforum)

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev