Emilie Nicolas fikk årets Bendiksenpris (Foto: Eva Rose)

Emilie Nicolas hedret med Bendiksenprisen

Artistkollegaer har kåret Emilie Nicolas til vinner av prisen på 100 000 kroner. «Et fantastisk musikalsk talent med en stor fremtid foran seg», sier juryen.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Årets vinner av Bendiksenprisen er sjelden i den norske artistfaunaen. Vedkommende har skapt sitt eget uttrykk som tar oss lyttere inn i et svevende, deilig univers. Det er grensesprengende og det er utfordrende. Årets prisvinner har markert seg både nasjonalt og internasjonalt med hyllede, liveproduksjoner der publikum har blitt fortryllet av en sjelden sterk tilstedeværelse på scenen. Med et unikt tekstunivers og en meloditeft av de helt sjeldne anses årets prisvinner som en av de største poptalentene i Norge. Hun blander med den største selvfølgelighet elementer av pop, R`n`B og electronica og pakker det inn i et herlig jazz-uttrykk. Hun fanger i musikken sin både livets fortvilelse og enorme glede, og hun vil at vi skal danse.
(Sitat fra juryens uttalelse.)

– Tusen takk til GramArt for denne prisen. Det er veldig godt å få pris nå rett etter at albumet har kommet ut, og å få en skikkelig god klem fra dere på en måte, uten at det er noe smittefare i det. At prisen er fra mine artistkollegaer gjør prisen ekstra verdifull for meg, sa Emilie Nicolas ved den digitale prisutdelingen, sendt fra Sentralen i Oslo.

Styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen, sier at dette har vært et spesielt vanskelig år å kåre en prisvinner:
– Det har vært ekstra krevende å velge årets Bendiksenprisvinner. Ikke bare fordi det var så mange sterke nominerte kandidater, men vi har en hel musikkbransje som står i knestående på grunn av koronakrisen. Vi i styret i GramArt kjenner på alvoret i situasjonen. Når vi gir prisen til Emilie Nicolas, så er det fordi hun er et fantastisk musikalsk talent som vi mener kan nå langt. Hennes produksjon er så langt fenomenal, og vi gleder oss til å følge henne videre, sier styreleder i GramArt Ivar. S Peersen.

Emilie Nicolas var nominert sammen med Valkyrien Allstars, Fieh, Kristian Kristensen og Jakob Ogawa.

Emilie Nicolas ga ut sitt debutalbum i 2014, «Like I’m A Warrior», et album hun mottok Spellemannpris for både i kategorien årets nykommer med tilhørende Gramostipend og «Årets popsolist». I 2018 kom oppfølgeren «Tranquille Emile», som hun mottok Spellemannprisen 2018 i klassene «Årets album» og «Årets popartist».
5. juni kom hennes nyeste utgivelse, Let Her Breathe.

Juryen for prisen er GramArts styre, som består av artistene Ivar S. Peersen (styreleder), Harald Sommerstad, Karin Park, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Tatiana Palanca, Kate Havnevik og Terje Tysland.

 

Om Bendiksenprisen

Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren. Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen, som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk, som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner, og deles i år ut for 11. gang.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017), Ola Kvernberg (2018) og Ivan Ave (2019).

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this