Medieselskapet Media247 har kjøpt opp domenet fra konkursboet etter GAFFA Norge AS.

Tidligere i mars ble det kjent at driftsselskapet bak musikkmagasinet GAFFA.no, GAFFA Norge AS ble slått konkurs av Oslo Tingrett.

Det danske musikkmagasinet GAFFA etablerte seg med egen norsk utgave i 2011. Norske GAFFA kom ut som månedlig gratismagasin frem til papirutgaven ble lagt ned sommeren 2015.

– Årsaken til konkursen er selskapets gjeld til skatteetaten. Markedet for musikkmedier og supporten fra musikkbransjen er ikke sterk i Norge, sammenliknet med for eksempel Sverige. GAFFA er et privat selskap og mottar ikke noen form for støtte. Uten tilstrekkelige inntekter stopper festen, sa direktør Robert Borges i GAFFA Danmark til Ballade, etter konkursen.

Han åpnet samtidig for salg av domenet.

Nye eiere
Mandag melder nyoppstartede Media247 at de har kjøpt domenet fra konkursboet.

Tord Litleskare Foto: Hanne A. Sandberg

Selskapet har ansatt tidligere sjefredaktør Tord Litleskare i samme rolle som før konkursen. Ellen Lund, som har vært skribent og fotograf, er i tillegg ansatt som redaksjonsleder.

-”Alt om musikk” har vært mantraet GAFFA har jobbet etter, og vi skal fortsette å ha en bred og seriøs dekning av alt som skjer i musikken med fokus på norske artister, spillesteder og festivaler. Vi ønsker å videreføre det som har fungert godt med GAFFA, samtidig som vi vil øke satsingen fremover og være en ledende aktør innen norsk musikkjournalistikk, sier Litleskare og Lund i en pressemelding.

Robert Borges sier seg i meldingen fornøyd med at GAFFA overlever i Norge:

– Det er gledelig for våre mange norske lesere og for norsk musikk at det med Media247s raske inntreden er funnet en profesjonell partner som kan puste liv i GAFFA.no. Det sterke redaksjonelle samarbeidet mellom Danmark, Sverige og Norge fortsetter, og musikken spiller igjen. 

I tillegg til å ta over driften av GAFFA ønsker Media247 AS å satse på en bredere kulturside i løpet av 2017.

Ballade gjør oppmerksom på at journalist Aslaug Olette Klausen har frilanset for GAFFA fra 2012 til i dag.

Publisert:

Del: