Katia Cardenal

Synger Taube på spansk

Etter suksess med Alf Prøysen på spansk, tar Katia Cardenal for seg Sveriges nasjonalskald Evert Taube på sin nye plate. «Taube på spanska» er spilt inn på Cuba, og slippes i hele Norden 5. september..

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

– Vi skifter ut både rytmen og språket, og det her kan låte helt feil for svenskene. Men Evert Taube reiste jo i Latin-Amerika og var fascinert av vår kultur. Jeg kjenner et slektskap med han, sier Cardenal til Aftonbladet.

Katia Cardenal er fra Nicaragua, men har bodd i Norge siden 1996. Hun har spilt inn flere plater for Kirkelig Kulturverksted, og er best kjent for sine to plater med Alf Prøysens musikk på spansk, «Navegas por las Costas (Så seile vi på Mjøsa)» og «En Reveslandia (I bakvendtland)».

I tillegg har Cardenal gitt ut «Brazos de sol» og en plate med julesanger spilt inn på Cuba, «Ven a mi casa esta navidad». I høst kommer hun også med «Canta a Silvio Rodriguez», en samling av Silvio Rodriguez’ sanger.

Cardenal oppdaget Taube via sin norske ektemann, og albumet er spilt inn på Cuba med kubanske musikere.

— Taubes viser har dybde. «Änglamark» og dens økologiske motiv er noe jeg identifiserer meg sterkt med, sier hun.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.