Sissy Wish 2002

Sissy Wish: Ben i nesen, vyer i blikket

– Sissy Wish, det er meg det, sier 20 år gamle Siri Wålberg fra Oppegård. For de som syns navnet Wålberg lyder kjent, kan det ha sammenheng med at bror Vegard med samme etternavn spiller trommer i det mer kjente Sister Sonny.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

–Jeg har fått en del hjelp til kompet av ham, og kommer kanskje til å bruke deler av Sister Sonny både som backingband og medhjelpere i forhold til å arrangere låter i tiden fremover – hvis de har tid, da, sier Wålberg.

Siri Wålberg er musikkutdannet, med ett år på Trøndertun Folkehøgskole på Melhus, der en audition sikret henne et års studium på Paul McCartneys LIPA-skole i Liverpool. De to påbygningsårene hun fikk tilbud om, takket hun nei til. Hun følte at hun hadde lært nok og at det var på tide å prøve lykken – i Norge. Allerede i september hadde hun bestemt seg for at hun skulle spille på by:Larm, i god tid før noen demo i det hele tatt var laget.

Demoplaten «… or not to be» inneholdt låten «The Six Feet Tall», som ga Sissy Wish innpass på både VG-liste, P3 og by:Larm.

— Jeg lager musikk ut ifra dagsformen, og da kan jeg love deg det går unna. Inspirasjonen er umiddelbar, så da er det bare å sette seg ned og få det ut. Låtene bærer også preg av ulike sinnsstemninger, som kommer til uttrykk via en masse instrumenter man vanligvis ikke bruker innenfor genren; for eksempel trekkspill, sier Wålberg, som står for både musikk og tekster:

— Musikken jeg lager er ganske unik. Terskelen for eksperimentering og fusjoner mellom det elektroniske og akustiske er høy, så genremessig er vel musikken en blanding av elektronisk og akustisk pop med stor dynamikk og vidt spenn, sier Wålberg, som lover at publikum ikke kommer til å kjede seg på hennes konserter:

— Jeg gjør alt for å få publikum med meg, og har så langt aldri hatt en dårlig dag på scenen, sier hun selvsikkert.

Høyt er også ambisjonsnivået, for denne 20-åringen har masser av ben i nesen og er fast bestemt på å bli lagt merke til. – Det er ikke bare jeg som fortjener dette, folk trenger Sissy Wish. Jeg er sikker på at dette kommer til å bli en av hovedkonsertene på by:Larm i år, så jeg håper at de som leser dette velger å se konserten min.

På spørsmål om hva hun tror by:Larm kommer til å bringe med seg blir hun straks mer forsiktig:

— Jeg vil være forsiktig med å tenke for stort, men jeg har holdt på med musikk i mange år og sikter høyt. Det jeg trenger nå er å få lage et album uten å måtte betale alt selv, sier Wålberg.

Sissy Wish er foreløpig ikke signert noen steder, men jobber på spreng for å få ut en EP i forkant av by:Larm:

– Jeg holder på med miksingen akkurat nå og håper å kunne ha den med som et visittkort. Hva det endelige navnet på platen blir har jeg ennå ikke bestemt meg for, men arbeidstittelen er «The Six Feet Tall», kan Wålberg avsløre.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev