Back side-kopi

Platekontrakt for Paperboys

Hip hop-duoen Paperboys har skrevet platekontrakt med det svenske selskapet Bonnier Music. Duoen har ti års fartstid på den norske hip hop-scenen, og har tidligere operert under navnene Mindstate og Risin’ Sons.

Kalender

Albumet er påtenkt til høsten, men først må Vinni og Jay Jay velge hvilke 20 ferdigproduserte låter de skal rappe over. Isak Swing, Big Paulie, Kakemonsteret, Whiteshadow, Orvebikkja og Andres er blant produsentene. Men først kommer en radiosingle med Noora på vokal.

–Samme for meg hvis folk ikke syns det blir ordentlig hip hop med synging; er det en regel så overser jeg den lett. Jeg sitter ikke med kokebok for å gjøre rapmusikk riktig. Jeg har til og med en låt som er en slags ballade med piano og gitar, sier Vinni i et intervju med Stress.no.

Duoen møttes da de gikk på samme internasjonale skole i Tanzania i 1989, der begges foreldre jobbet innen u-hjelp. Da de kom tilbake til Norge fortsatte de sin interesse for hip hop som kvartetten Mindstate, et navn som senere ble overtatt av DJ Whiteshadow og Kizzo. De ga også ut en CD-single under navnet Risin’ Sons på Cylinder Recordings i 1997, og skrev platekontrakt med Sony som ble brutt etter at tre låter var innspilt. I tillegg har Vinni bidratt på spor med Farell, Multicyde, MadCon, Glamma Life og til og med Grace.

Paperboys rapper også på engelsk, og går i så måte i mot strømmen i norsk hip hop i dag.

– Jeg har skrevet på engelsk i ti år og det er det som føles riktig for meg. Jeg er god nok i engelsk, pluss at jeg er hypp på at folk utenfor Norge skal kunne skjønne hva jeg sier. Jeg gidder ikke å ha norske tekster sånn at jeg kan selge til studentene på Blindern, sier Vinni.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.