Laila Goody

Norske rock ‘n’ roll-kortfilmer til San Fransisco

De prisbelønnede norske kortfilmene «1-2-3 Forever» og «CityCity Bangbang» er plukket ut til Noise Pop Festival i San Fransisco, USA. Kun 13 filmer kom gjennom nåløyet og det øvrige programmet inkluderer filmer om og med Johnny Cash, the Pixies, Sonic Youth og Shane MacGowan.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

Operapub på Røverstaden

20/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

I januar stakk filmene av med hele 9 BEDDA-priser hos Bio Reykjavik på Island, blant annet for beste musikk og beste lyddesign. Filmene er også plukket ut til den store utendørsfestivalen Winter Lights i Reykjavik i slutten av februar.

Begge filmene, som går under fellesnavnet «Duo#1» er laget av Gunnar Knutsen. Selv om historiene er meget forskjellige, deler de allikevel felles karakterer og noe av samme handlingsforløpet, forteller en pressemelding fra filmselskapet.

De to parallelle historiene foregår på en skuddårsdag, 29. februar, da alt kan skje.
«1-2-3 Forever» handler om en rock’n’roll budbil sjåfør (Ted Negro) som utelukkende leverer rock’n’roll på døra, gjerne på 7″ vinyl.

Han driver sitt enmannsforetak «1-2-3 Forever» med stil, og yter «service to the max»! En av hans faste kunder (Fredrik Strand) tør ikke å gå ut i verden og er helt avhengig av leveranser av rock’n’roll på døra, slik at han kan digge foran stereo-anlegget hjemme.

I filmen dukker det også opp flere (gjerne absurde) elementer, som f.eks. en «Late Nite Rock’n’Roll Santa Claus» (i Atle Antonsens skikkelse) som overrekker en solid julegave til hovedpersonen (selv om det er 29 februar og 10 måneder til jul!).

Selv om historien tar av i mange forskjellige retninger er hovedteamet i filmen det gryende vennskapet mellom budbilsjåføren og hans faste kunde.

Dette er en film med snert, attitude, og selvfølgelig mye rock’n’roll. I mindre roller finner vi Oslo-bandet Los Plantronics og Laila Goody, som her spiller samme skikkelse som i neste film:

«CityCity Bangbang» er en kjærlighets historie fra storbyen. Filmen åpner med et solid film-kyss (mellom Laila Goody og Anderz Eide).

Deretter går de hver sin vei gjennom byen. Hun blir overfalt av en meget rask veskenapper, mens han er på vei til flyplassen for å nå flyet til Las Vegas. Men begge har sine hemmeligheter som vil undergrave idyllen i åpningskysset. Mot slutten finner hun kortet til Ted Negro i 1-2-3 Forever og bestemmer seg for å ringe, mens han ligger på et hotellrom i Oslo og koser seg med et pornoblad…

Denne filmen kan sees på som en moderne, morsom og abusurd kryssning mellom en Cindarella- og Rødhette-historie.

Oslo-bandet Howlin’ Pimp-O-Negros står bak original musikken som nå er tilgjengelig på CD og 7″ vinyl. EP’n er utgitt på Flipside Records og er distribuert av Bonnier Amigo. Begge filmene inneholder også mye musikk fra andre norske band som The Carburetors, Tremolo Wankers, The Beat Tornados og Los Plantronics.

Filmene hadde verdenspremiere på Parkteatret i Oslo 8 juni 2002 (med 3 band på scenen).
«1-2-3 Forever» ble også vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad og ble også plukket ut til «Best-of-Grimstad» visningene på Rockefeller (19/6 som også viste «CityCity Bangbang») , Cinemateket i Oslo (20/6) & Cinemateket i Bergen (26/6).

Filmene er innkjøpt for video-distribusjon av «S» FILM og «1-2-3 Forever» kommer ut på en DVD-samling av norske kortfilmer i løpet av våren 2003.

Mer informasjon om festivalen, som går fra 27 februar til 2 mars, finnes på www.noisepop.com/2003, og mer informasjon og bilder fra filmene ligger tilgjengelige på www.tumblewinefilms.com.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev