Vidar Vang

Norske artister hyller Townes van Zandt

Robert Buraas (Madrugada), Paal Flaata, Vidar Vang, Johnny Hide, Martin Hagfors (Home Groan, HGH) og Einar Stenseng er blant artistene som går sammen for å hylle avdøde Townes van Zandt. «For the sake of the song» er navnet på hyllest-konserten til den amerikanske låtsmeden. Det skjer på Cafe Mono i Oslo den 1. februar.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Sanger/låtskriver Johnny Hide er en av kveldens utøvere. – Townes van Zandt er den beste låtskriveren noensinne, så enkelt er det, svarer han til Ballade på spørsmål om motivasjon for å delta på en slik konsert. 

— Det geniale med Townes Van Zandt var måten han fikk både tekst og tone til å virke så utrolig enkelt. Han skrev ting som alle kan kjenne seg igjen i, og akkurat der fungerer han som et forbilde for mitt eget arbeid. Men det er jo en fryktelig målestokk, ler Hide.

Hide skal fremføre to av Van Zandts mer kjente låter; «St. John the gambler» og «Our mother the mountain», begge hentet fra platen av samme navn som sistnevnte låt. Utgitt i 1969 står den for mange igjen som den virkelig store Van Zandt-platen.

Egon Holstad i Nordlys har beskrevet den blant annet med følgende patos: 

«Jeg sverger ved alt i hele verden som er hellig at jeg aldri har hørt en plate som bedre utfyller uttrykk som vakkert, sakralt, sentimentalt, storslått og/eller genialt. På denne skiva er det ikke et eneste spor som ikke tåler bruk av samtlige av disse begrepene, og ved første gangs lytting er det nesten så man ikke tror det man hører. Kan virkelig musikk være så bra?»

Townes Van Zandts klassiske låtskriverkunst har utvilsomt virket som spore til inspirasjon for mange hjemlige artister, ikke minst de som er representert på denne hyllestkonserten. Blant annet Johnny Hide:

— Han har rett og slett ikke gjort noe dårlig, sier Hide, som selv er plateaktuell i år. 13. mars kommer ny plate med Number Seven Deli, som blir oppfølger til deres selvtitulerte debut fra 2003.

Cafe Mono har også tidligere arrangert lignende hyllestkonserter, blant andre har Gene Clark tidligere blitt tolket og hyllet av norske artister.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev