Kill 2002

Knallhard støymetall på Ultima

Bandet Kill, som i dag spiller sin første konsert som en del av Ultimafestivalen, representerer neppe det folk flest forbinder med samtidsmusikk. Musikalsk ekstremisme er et gjennomgangstema når Kill blander elektroniske beats, infernalsk tromming, drivende gitarer, og forvrengt vokal til et knallhardt, støyende lydbilde. Dette er ikke en konsert for de lettskremte, men heller noe for de som føler seg klare for et slag i mellomgulvet.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Bidragsyterne i Kill kommer fra nokså forskjellige leire, og har alle utmerket seg på hvert sitt felt. Martin Horntveth har gjennom mange år befestet sin posisjon som en av de mest kreative og begavete musikerne gjennom sitt arbeid som trommeslager i Jaga Jazzist og Big Bang, såvel som hardtslående elektronika-artist under eget navn. Jaga Jazzist har skrevet historie med å gå inn på 3. plass på VG-lista med sitt nye album «The Stix», mens soloprosjektet på Smalltown Supersound har mottatt heidundrandes anmeldelser, både for EP’en (Terningkast 5 i Dagbladet etc), og diverse konserter. I Kill tar Martin Horntveth for seg elektroniske trommer, samplere, synth, vokal og mer til.

Are Mokkelbost har på sin side i mange år gjort store ting gjennom trioen Arm (blant annet med Smalltown Supersound -artist Aleksander Rishaug) som har fremført støy-improvisasjon av høy klasse på scener rundt i Europa. Men gjennom Single Unit, gitt ut på Oslo-selskapet Jester Records (Kåre Joao, Ulver, When etc), har Are Mokkelbost virkelig befestet sin posisjon som en oppegående artist. Her har han blandet metall med elektronika, synthesizere med gitarer, og trommemaskiner med samples av alt mellom himmel og jord. Med glimrende konserter sammen med band som JR Ewing, Ex-Girl (Japan), Rotoscope etc, har han allerede en stor. I Kill trakterer han synther, såvel som programmeringer og bass.

Erlend Mokkelbost har de siste 4 årene vært en av drivkreftene bak bandet JR Ewing, et band som er et hybrid av bråkete rock’ n roll, drivende, moderne punkrock, og suggererende hardcore. JR Ewing har de siste par årene befestet sin posisjon som et av Norges mest spennende liveband, med blant annet nominasjoner for beste live-band i Osloprisen og Alarm). Også på plate trår de til. Innen få uker ser platen «Ride Paranoia» dagens lys, en utgivelse det er knyttet store forhåpninger til, og i november drar JR Ewing på sin første USA-turné. I Kill holder Erlend Mokkelbost seg til gitar og effekter.

Espen Hangård har siden tidlig 90-tall spilt i death metal-bandet NoPlaceToHide. Med flere utgivelser bak seg, og en stor lokal fanskare har NoPlaceToHide fremdeles planer om å fortsette å gi folk sin dose faenskap. I Kill spiller Espen Hangård gitar og synger.

For de som lurer på hva slags musikkopplevelse denne konstellasjonen kommer til å formidle, oppgis Autechre, Aphex Twin, Emperor, The Locust, Godflesh og Morbid Angel som svært så forskjellige referanser. Hvordan denne blandingen høres ut, kan du finne ut på BLÅ i kveld klokken 2100. Arrangøren advarer publikum mot å komme for sent, da konserten vil begynne tidlig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.