Klovner i Kamp

Klovner I Kamp til gull

Klovner I Kamp ble i forrige uke de første norske hip hop’erne som passerte 25 000 solgte CDer, og som dermed kunne motta gullplate. – Vi er stolte av resultatene, sier Larry Bringsjord i MTG, som i fjor inngikk et distribusjonssamarbeid med Virgin.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Stein Østbø i VG viste lett profetiske evner, da han alt i november 1999 kom opp med følgende spådom: «Klovner i Kamp kan meget vel bli Norges første hip hop suksess der ræppen foregår på morsmålet.»

Samme dag hadde Alis fra Klovner I Kamp følgende medling til det norske folk i et intervju i Dagsavisen: – Vi satt der og hadde skrevet så mye dårlig på engelsk, så forsøkte vi på norsk og det ble en mening med det. Det ga oss en ny dimensjon, det er gøy å stå der å hoppe til en bra beat, men med tekster en forstår får en mer ut av det.

Klovner I Kamp var langt fra det første hip hop-bandet som valgte å rappe på morsmålet, men de er utvilsomt de som har høstet den største suksessen så langt. Der de mange hip hop-artistene i stallen til Tommy Tee Productuctions nesten konsekvent har valgt å uttrykke seg på engelsk, bestemte Klovner I Kamp seg tidlig for å satse på norsk, samtidig som de har gjort konserter hyppigere enn noen annen hip hop-act her hjemme. Nærmere 300 opptredener rundt om i Norge i løpet av de to siste årene er nokså imponerende statistikk – uansett musikkgenre.

Klovner I Kamp debuterte med EPen «Bare Meg»,som ikke ble playlistet av noen radio de første månedene. Men den ble fort utsolgt fra butikkene, og Klovner I Kamp fikk noe av et gjennombrudd under en brasnjefest i regi av FARO Publishing og FaroJournalen. Rett etter denne opptredenen ble det skrevet kontrakt mellom Klovner i Kamp, Oslo Fluid og plateselskapet MTG. Sammen startet de hip hop labelen City Connections, der artistene er medeiere og også jobber som artistansvarlige.

«Schwin», som var Klovner I Kamps debutalbum, ble sluppet i januar 2000 på et meget fullsatt John Dee i Oslo, der flere hundre ikke kom inn. Siden har KIK hatt to utsolgte konserter på Rockefeller av to mulige, og over 270 opptredener over hele kongeriktet. «Schwin» har hittill solgt 8000 – også det et imponerende tall i norsk hip hop-sammenheng.

Albumet «Bjølsen Hospital» kom i februar 2001, og var blitt innspilt på en ettromshybel på Bjølsen i Oslo, med dusj på gangen. Albumet har nå solgt til gull, og er som nevnt det første norske hip hop-albuumet som har oppnådd slike salgstall.

— Vi er stolte av resultatene våre, sier MTG-direktør Larry Bringsjord i den anledning. – Vi er også stolt av å ha distribusjon og samarbeid med Per Eirik Johansen og Virgin, som ikke minst har bidratt til det vi nå har oppnådd.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.