Kari Bremnes (Foto: Hans Petter Skolsegg)

Disse innlemmes i Rockheim Hall of Fame

De tre ble presentert på en pressekonferanse i Trondheim tirsdag formiddag.

Kalender

Rockheim Hall of fame er en av landets kanskje viktigste hederspriser. Personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks historie og utbredelse eller hatt ekstraordinære karrierer eller på annen måte hatt særlig innflytelse på populærmusikkens historie, kan innlemmes i Hall of Fame.

Ni navn ble nominert i november, og tirsdag ble de tre som innlemmes neste år presentert på en pressekonferanse i Trondheim.

De som får plass i Rockheim Hall of Fame 2018 er:

Morten Abel
Morten Abel (født 15. oktober 1962) har satt mange rekorder på både plate- og konsertmarkedet, og har klart å være ledende innen norsk rock i tre forskjellige konstellasjoner i tre forskjellige perioder: Først som medlem av Stavanger-bandet Mods på 80-tallet, deretter som frontfigur i The September When på 90-tallet, og i de senere år som populær soloartist. I 2015 kom artisten med sitt første soloalbum på norsk. Han har også medvirket i filmer og sceneforestillinger, og har selv skrevet musikk til teater og film.

Kari Bremnes
Kari Bremnes (født 9. desember 1956) er svært anerkjent som sanger, musiker og låtskriver. Selv om hun nesten utelukkende synger på norsk, har det ikke hindret henne i å nå ut til et betydelig publikum i bl.a. Tyskland. Hun er en svært god sceneartist og historieforteller, og har siden 1987 gitt ut 15 studioalbum av høy kvalitet. I tillegg kommer en lang rekke plater i samarbeid med andre artister. Hun har mottatt Spellemannprisen tre ganger, og har også blitt belønnet med blant annet Gammleng-prisen, NOPA-prisen og Edvard-prisen.

Stage Dolls
Stage Dolls startet opp i Trondheim i 1983. Anført av låtskriver og gitarist Torstein Flakne skulle de få betydelig suksess med sin fengende hardrock. De debuterte med LP-en «Soldier’s Gun» i 1985, og oppnådde stadig bedre salgstall med oppfølgerne «Commandos» og «Stage Dolls». Også i USA fikk de mange fans. Singelen «Love Cries» gikk helt til 46. plass på den amerikanske Billboard-listen og bandet gjennomførte store utenlandske turneer. Torstein Flakne var i sin tid også sentral i suksess-bandet The Kids, og har dessuten medvirket på en lang rekke plateinnspillinger med andre artister. I 2010 gjorde bandet et vel mottatt comeback med albumet «Always».

– Dette er i høyeste grad tre verdige kandidater som på hver sin måte har satt dype spor i norsk populærmusikks historie. Nå gleder vi oss til å lage en storslått seremoni for å feire dem i Olavshallen 27. mai neste år, sier direktør Sissel Guttormsen i Rockheim i en pressemelding.

Artistene blir offisielt innlemmet i Rockheim Hall of Fame under en seremoni i Olavshallen i Trondheim søndag 27. mai 2018. Billetter til seremonien er nå i salg. Seremonien blir også sendt på NRK1. Programleder er Jon Niklas Rønning.

Årets nominasjonskomite:
Jan Eggum (leder), Claudia Scott, Sissel Guttormsen, Arvid Skancke-Knutsen, Ingrid Kindem og Larry Bringsjord.

En jury på om lag 200 personer fra musikkbransjen har stemt på sine tre favoritter blant de nominerte.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.