Marte Wulff 2007

Dammen reddes av lokale bedrifter

Om kort tid lanseres programmet for årets «A Night Under the Dam», som er åpningsarrangementet til Eikerapen Roots Festival i Åseral, Agder. Så langt er artister som Mari Boine, Marit Larsen, Marte Wulff og Hellbillies klare for Eikerapen 2007.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Fjorårets arrangement ble omtalt som sommerens mest spektakulære konsertopplevelse. Det kom gjester fra store deler av verden for å se konserten og begivenheten ble i vinter gitt ut på DVD som nå selges på de fleste kontinenter.

«A Night Under the Dam» foregår 8 kilometer inn på høyfjellet, under en 30 meter høy demning. De siste 200 meterne inn til scenen er uten vei, noe som er svært krevende i forhold til teknisk produksjon. Det er også dårlig med parkeringsplasser inne på fjellet, noe som gjør at publikumskapasiteten er begrenset.

— Til tross for den ubetingede kunstneriske suksessen ved fjorårets arrangement, er det svært vanskelig å arrangere noe så spektakulært og krevende kun basert på billettsalg som inntekt, heter det fra arrangørhold. Festivalen har nå fått verdifull støtte fra lokalt hold:

— For at vi skulle kunne arrangere «A Night Under the Dam» også i år, var vi helt og holdent avhengig av private sponsorer. Da Åseral er ei lita bygd med et begrenset næringsliv hadde vi nok ikke trodd at det var her vi skulle få mest støtte. Da er det jo spesielt morsomt når bygdas største bedrift Eco Bygg, og en anleggsentreprenør med røtter på Eikerapen – ble de som gjør Under the Dam 2007 mulig, sier en fornøyd arrangør.

Det er nemlig anleggsfirmaet Eco Bygg og maskinentreprenør Torgeir Åsland som spytter inn de nødvendige kronene for at det også i år blir konsert ved dammen. Til gjengjeld får de ta med seg hver sin buss med gjester til demningen. Til sammen bidrar bedriftene med i underkant av 100 000 kroner.

I tillegg til de nevnte aktørene stiller Agder Energi ansatte opp på dugnad som vakter.

Så langt er artister som Mari Boine, Marit Larsen, Marte Wulff og Hellbillies klare for Eikerapen 2007. Den finner sted i begynnelsen av august, og allerede nå er det mulig å kjøpe billetter til arrangementet.

Mer info om Eikerapen finnes her: http://www.eikerapen.com/

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev