Mikrofon_KEXP (Before the music dies)

BIFF-DEBATT: Før musikken dør…

Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) arrangerer debatt om musikkindustrien «med utgangspunkt i Clear Channels grep om musikkbransjen». Spørsmålet som stilles er: – Ensretting av kulturen er et resultat av at noen aktører får uforholdsmessig mye makt i musikkbransjen. Er dette et problem i Norge? Bakgrunnen for debatten er den ferske dokumentarfilmen «Before the music dies».

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Dette skjer lørdag 21. oktober kl. 17.00 i Stjernesalen på Kvarteret i Bergen, og arrangementet er helt gratis.

Tor Milde fra P4, Marit Karlsen fra by:Larm, Frank Nes (Bergenfest), medieforsker Peter Dahlén og filmskaper Andrew Shapter stiller til debatt om tilstanden i norsk musikk.

Ordstyrer er Sigrid Hvidsten fra Dagbladet.

Problemstillingen panelet skal forsøke å belyse er: – Ensretting av kulturen er et resultat av at noen aktører får uforholdsmessig mye makt i musikkbransjen. Er dette et problem i Norge?

Bakgrunnen for denne debatten er filmen «Before the music dies» av Joel Rasmussen og Andrew Shapter. Den omhandler ensrettingen av musikken ved at de dominerende krefter bruker sin makt i radio til å standardisere musikken, og legger premissene for debatten med følgende formulering:

— Målet er å ikke vekke nok følelser i folk til at de vurderer å skifte kanal. De samme selskapene sørger for at konsertarenaene og platebransjen blir for deres egne musikere – og bredden forsvinner – et utslag av globalisering og markedskreftenes styring. Kan vi se noen av de samme mekanismene her til lands? Hvordan jobber vi fram musikk?

Blant de medvirkende i «Before the music dies» finner vi Erykah Badu, Calexico, Elvis Costello, My Morning Jacket og Eric Clapton.

Sjekk for øvrig filmens hjemmeside med filmsnutt og bilder her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev