Henning Klokkeråsen, nettansvarlig for dr.mowinkel.com

Alarmprisen om «Årets Blodfan»

– Kategorien Årets blodfan er fra Alarm sin side et seriøst forsøk på å gi oppmerksomhet på en gruppe mennesker som dedikerer mye av sin tid og økonomi til sitt norske favorittband. Mange av disse har en betydelig positiv effekt for en artist gjennom deres engasjement og entusiasme, og kan ofte være et effektiv promoteringsapparat ute «i felten”. Mange av disse blir også satt stor pris på av artistene, sier Svein Bjørge i Alarmprisen.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Over 100 forslag kom inn via NRK Petre’s sin kampanje, og via det som på NRK-språk heter «researching» fra Lydverket. Av disse var det 12 personer som knivet om å bli de tre nominerte i siste runde.

Tilhengere av band av alle sjangre og valører var representert (deriblant Creation, Drama, Amulet, Furia, Jokke, The National bank, Bertine Zetlitz, Motorpsycho, Wig Wam, m.fl.). De største gjengangerne blant bandene var Kaizers Orchestra, TNT og Turboneger. Juryen har bestått av representanter fra Alarm’s styre, NRK Lydverket og NRK Petre.

De nominerte er: Henning Klokkeråsen (23), som driver fan-nettsiden www.drmowinckel.com, med over 1600 medlemmer. Uten Henning ville Kaizers Orchestra-fansen ikke hatt noe sted å diskutere sine helter, ei heller et sted å arrangere fester, møter og konserter. Etter å ha fulgt i fotspora til Kaizers både i Norge og Norden, har Henning havnet på et sted rundt 30 konserter, forteller Alarmprisen på sine nettsider.

Raymond Løkken (25) er leder av turbojugugend-chapteret i Årdal. Med kallenavnet Max Power styrer han de 26 (!) medlemmene derfra med hard hånd. Raymond arrangerer ’Party of the year’, 31.desember, der alle turbofans er velkommen til å delta. Med 19 konserter i beltet håper Raymond å vinne prisen, slik at han kan sende æren til Turboneger.

Nils-Henrik Stokke (21) skal ha levd et langt liv med deLillos allerede. Allerede som femåring kunne han tekstene fra sine favorittkassetter. Bare i sommer så Nils-Henrik Stokke 11 konserter, og han har dessuten 50 utgivelser av deLillos hjemme i stua.

— Forsvinnende få kvinner ble registrert. Likevel virker det som om jentene brenner hardt for sine, sier Svein Bjørge i en kommentar. – Fire av jentene var likevel med helt til slutt i juryens vurdering. Geografisk er blodfansene sentrert i Oslo-området. Nord for Trondheim var det bare to som anså seg selv som entusiastiske nok til å kalle seg «blodfan».

De nominerte blir straks lagt ut på www.alarmprisen.no, hvor publikum kan begynne stemmingen på sin favoritt. Publikums dom teller 50%.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev