Leif Ove Andsnes og Det norske kammerorkester (Foto: Heiko Junge)

Ros til Det norske kammerorkester og Leif Ove Andsnes

Orkesteret som fyller førti år i år har startet feiringen med turné, som fikk god mottakelse i London.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Det Norske kammerorkester fyller 40 år i år. Det feires blant annet med turné under klaverspillende ledelse av Leif Ove Andsnes. Tidligere denne måneden gjestet de Cadogan Hall i London. Det ga kritikerros i The Guardian, som kalte konserten livgivende.

Konvensjonell fremføringer av Prokofiev har en tendens til å vektlegge klokkeklar presisjon og skinnende overflatiskhet. Men gjennom å spille stående og utenat fant nordmennene noe annerledes og nytt. (…) Det var som å være på en jovial samling med gamle venner som tilfeldigvis hadde tatt med seg instrumentene sine.

Sistnevnte mente kritikeren ble særlig tydelig i Grieg-fremføring. Men han fremhevet også at kammerorkesteret kan være seriøse. Da i konsertens hoveddel med to pianokonserter av Mozart. Det var likevel åpningen med Prokofiev og avslutningen med det The Guardian omtaler som Griegs fest-stykke; Holbergsuiten, som vakte begeistring hos anmelderen.

Turnéen startet i Universitets Aula 7. mars og i tillegg til London gjester Det norske kammerorkester og Andsnes blant annet Genève, Luzern, Lyon, Leeds og Edinburgh.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev