Bilde fra barneforestillingen "Solitude" (Foto: Thor Brødreskift)

Solitude – en barneforestilling for sansene

Et musikalsk eventyr der det visuelle kan åpne opp for uvante uttrykk, ifølge skaperne av helgens forestilling på Sentralen i Oslo.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

– Jeg mener det visuelle alltid har en innvirkning når man lytter til musikk, og dette prosjektet er egentlig en bevisstgjøring av dette. Solitude er en abstrakt forestilling med musikk. Kanskje kan det visuelle være en måte å åpne opp for uvante klanger og uttrykk?

Det sier fiolinist Ingerine Dahl i Det Norske Kammerorkester, som står bak idéen og utviklingen av barneforestillingen Solitude, som denne uka vises for nærmere 1000 barnehagebarn på Sentralen i Oslo i serien Sentralen Ung. Lørdag 28. september vises forestillingen for publikum på samme arena, klokken 12.00 og 14.00.

«Solitude er en fiolinkonsert av Jan Erik Mikalsen, men det er også en eventyrverden med bevegelse og en historie om søken, ensomhet og å finne ro i seg selv», skriver Kammerorkesteret i en pressemelding om forestillingen.

Det musikalske eventyret er jobbet fram i samarbeid med kostymedesignere fra London College of Arts and Fashion og den renommerte lysdesigneren Tord Knudsen. Stykket hadde premiere under Festspillene i Bergen (FiB) i 2017, og er en samproduksjon mellom (FiB), Stavanger Konserthus og Det Norske Kammerorkester. Forestillingene i Oslo er i samarbeid med Sentralen Ung.

På scenen i Oslo står musikere fra Det Norske Kammerorkester: Sara Övinge (fiolin), Sara Chen (fiolin), Andres Maurette O’Brien (bratsj), Erlend Habbestad (cello), Igor Eliseev (kontrabass) og Hans Kristian Kjos Sørensen (slagverk).

Mer om helgens forestillinger her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev