Ellen Horn

Ønsker konserter på operataket

Den nye operaen i Bjørvika kan få en ekstra konsertscene på en lekter i fjorden utenfor bygningen. For på taket av operaen kan det nemlig bli plass til en tribune med plass til 3000-4000 tilskuere.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Planene om en utendørsscene ble sluppet da kulturminister Ellen Horn besøkte arkitektfirmaet Snøhetta tirsdag.

— Vi har lyst til å teste ut muligheten for at kanskje en lekter kan legge til i fjorden utenfor huset, for så å bruke taket for et publikum på 3000- 4000 mennesker, sier Snøhettas Kjetil Thorsen og Tarald Lundevall til Dagbladet.

De fikk umiddelbar god respons hos kulturministeren, som var noe mer skeptisk da arkitektfirmaet ønsket kostbar lys, norsk marmor som takmateriale.

Byggingen av operaen har en kostnadsramme på 2,05 milliarder kroner i 1999-kroner, og kulturministeren ble letter over å høre at Snøhetta ikke har større problemer og hevder det er mulig å få bygget reist uten økonomiske overskridelser.

— Vi har i dag all mulig grunn til å tro at dette skal kunne holdes innenfor rammene gitt av Stortinget. Men når likevel 90 prosent av arbeidet gjenstår vil det alltid være en del usikkerhet, sier Thorsen og Lundevall.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev