Ole Bull (Harald Herresthal, 2007)

Ny bok i Herresthals biografiserie om Ole Bull

Herresthal er også aktuell med ”Musikkens verden – Den klassiske musikkens historie”.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det andre bindet i Harald Herresthals Ole Bull-biografi, ”Ole Bull II: Republikaner blant konger og keisere” (Unipub), tar for seg Ole Bulls eventyrlige og dramatiske konsertreiser gjennom Europa og Amerika. Her møter han en rekke fremtredende kulturpersonligheter. Han spiller med Franz Liszt og Felix Mendelssohn-Bartholdy og er omgangsvenn med Clara og Robert Schumann. I Paris møter han Paganini og forespeiles en stor fremtid av Hector Berlioz.

Bull reiser dessuten på kryss og tvers over store deler av Amerika, fra Canada i nord til Cuba i sør. Han spiller i Algerie og legger både Spania og Portugal for sine føtter. Ved revolusjonens utbrudd i 1848 reiser han inn til Paris for å være der hvor kampen for folkefrihet har sitt arnested.

Første bind, ”Ole Bull I: Vidunderbarnet erobrer verden 1810 -1837”, kom i fjor.

Musikkens verden

”Musikkens verden – Den klassiske musikkens historie” (Aschehoug) er skrevet for et bredt publikum, som ønsker å få en større opplevelse av den musikken det lytter til på fjernsyn, i radio, på CD og i konsertsalen, og vil lære mer om det de hører.

Boken følger historien helt fra de første kilder i Orienten før vår tidsregnings begynnelse og frem til de siste tiårs utvikling i Vestens musikkultur. Den handler om den klassiske musikken i Europa, men 1800- og 1900-tallets populærmusikk omtales også, når den påvirker kunstmusikken. Likeledes er jazz, elektronisk musikk og andre nye musikalske uttrykksformer plassert inn i Vestens store musikkhistoriske kontekst. Verkene som omtales settes inn i en helhetlig historisk.

Harald Herresthal (1944) er professor ved Norges musikkhøgskole, og har siden han i 1965 etterfulgte Jon Medbøe som lærer i musikkhistorie ved Musikkonservatoriet, formidlet musikkunnskap på alle nivåer som utøver, forfatter og pedagog. Herresthal har utgitt artikler og bøker på norske, tyske og franske forlag om forskjellige emner innen norsk musikkhistorie. Han holder regelmessig forelesninger på europeiske universiteter og høyskoler, men er også en ettertraktet kåsør i andre fora.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev