Cathrine Winnes Foto: John Andresen

Norske Cathrine Winnes blir ny sjefdirigent og kunstnerisk leder for Blåsarsymfonikerna

Hun tar over det kunsteriske ansvaret for det svenske orkesteret allerede nå, men tiltrer rollen som dirigent først neste år.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Cathrine Winnes er ansatt som ny sjefdirigent og kunstnerisk leder for svenske Blåsarsymfonikerna. Hun tiltrer stillingen som kunstnerisk leder allerede nå, men inntar rollen som sjefsdirigent først i sesongen 2016/17.
Hun har også tidligere samarbeidet med Blåsarsymfonikerna, og mener i følge pressemelding at det har oppstått en fin musikalsk kjemi mellom dirigent og orkester.
Winnes er født i Norge i 1977. Hun er utdannet orkesterdirigent ved Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole med diplomeksamen fra 2004. Hun kommer fra stillingen som sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Östgöta Blåsarsymfoniker.
Om Blåsarsymfonikerna og Musikaliska
Blåsarsymfonikerna (tidigare Stockholms Läns Blåsarsymfoniker) nærmer seg sitt 110:e år. Orkesteret har sitt virke hovedsakelig i Stockholmsområdet men har etablert seg som en av Nordens ledende blåsarensembler med voksende internasjonalt renommé.
Konserthuset Musikaliska vvedNybrokajen har siden 2011 vært hjemmescenen for Blåsarsymfonikerna og Länsmusiken i Stockholm. Musikaliska er scenen for klassisk musikk, jazz, samtidsmusikken og familiekonserter. Huset på Nybrokajen 11 er Sveriges eldste konserthus (1878).


Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev