Fra forestillingen Das Rheingold (Foto: festspillene.no)

Klart for Das Rheingold i Bergen

Tirsdag begynner prøvene på Richard Wagners Das Rheingold i Bergen. – Framførelseshistorien til Ringen har gjenspeilet utviklingen av den vesteuropeiske kultur og Herheim gjør selve framførelseshistorien som tema for sin tolkning, sier Festspilldirektør Per Boye Hansen

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Das Rheingold er første del i Richard Wagners gigantiske operasyklus Der Ring des Nibelungen (Ringen). Alle fire delene vil bli presentert i sin helhet under Festspillene i Bergen i løpet av de neste fire årene – med fire ulike regissører.

Ringen er en av musikkhistoriens største verk, og i Bergen fremføres første del i regi av den norske suksessregissøren Stefan Herheim.  

Das Rheingold er et samarbeidsprosjekt mellom Festspillene i Bergen og Latvias Nasjonalopera, og høstet strålende kritikker da stykket hadde premiere i Riga. Forestillingen var for lengst utsolgt, 300 stod på venteliste premieredagen.

Süddeutsche Zeitung er blant mediene som har lagt merke til Herheims regi: «Med forbløffende effekter lykkes Herheim gang på gang å bekrefte sitt rykte som et av de store regitalentene i sin generasjon», lød anmeldelsen.

— Stefan Herheims oppsetning av Das Rheingold er en fascinerende fortelling om drakampen om Wagners verk og ideologi. Framførelseshistorien til Ringen har gjenspeilet utviklingen av den vesteuropeiske kultur og Herheim gjør selve framførelseshistorien som tema for sin tolkning, sier Festspilldirektør Per Boye Hansen

Das Rheingold fremføres i Grieghallen 31. mai og 1. juni klokken 20.00, dirigent er Andris Nelsons.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev