Saksofonist Marius Neset under urpremieren av verket MANMADE fremført av Bergen Filharmoniske Orkester (Foto: Thor Brødreskift)

Jakter på sju unge komponister i året

Satser på unge komponister og vil bygge videre på kombinasjonen av musikkfag og bransjeforståelse. Ny søknadsfrist 19. august!

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Satsinga KUPP, der utvalgte komponister skal skrive for profesjonelle ensembler, utvider. Det skriver Music Norway, Talent Norge og Komponistforeningen i en pressemelding.

– Vi ser igjen og igjen hvilken kraft som ligger i talentsatsinger som fokuserer på det faglige i kombinasjon med bransjeforståelse. Deltakerne i KUPP har imponert på begge områder. Vi ser hvordan fagsamlinger og arbeidet med mentorer fører til en profesjonalitet i møte med beslutningstakere nasjonalt og internasjonalt, en profesjonalitet som igjen fører til faktiske bestillinger. Det sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

– For meg handlet KUPP først og fremst om å få muligheten til å jobbe med Bergen Filharmoniske Orkester, og skrive min første saksofonkonsert for fullt symfoniorkester.  For meg som jazzmusiker var det muligheten til å utvide kontaktnettet mitt innenfor den klassiske musikkverdenen som var det mest givende.
Det beskriver saksofonist og komponist Marius Neset i samme pressemelding. Hans saksofonkonsert MANMADE var direkte inspirert av de store klimautfordringene verden står ovenfor i dag, og ble urfremført i Grieghallen rett før koronanedstengningen:
– Noe som gjorde det ekstra spesielt. Det som betyr mye for meg i et sånt prosjekt er at det ikke blir en engangsfremførelse, men et verk som får et langvarig liv. Derfor er jeg veldig glad for at det har vært såpass stor interesse i både inn- og utland omkring dette, og at prosjektet med ser ut til å føre til langsiktig samarbeid, sier Marius Neset.

Nå vil KUPP bygge videre på og forsterke det de mener fungerer.
– Det er spesielt viktig i usikre tider for kulturbransjen. Vi i Talent Norge er glade for å kunne gi hele 21 komponister nye muligheter som også fører til at norske ensembler blir kjent med ny norsk musikk de kan fremføre her hjemme og utenlands, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

I neste utgave av programmet får komponister skrive for, og ha dialog med, profesjonelle ensembler som fremfører verkene deres innen to år.

Komponistene får profesjonelle presentasjonsvideoer av seg selv og musikken sin, og faglig oppfølging. Satsingen deles inn tre runder, hver med inntil sju komponister. Hver runde løper i ett år.

Søknadsskjema for ordninga finnes på nettsidene til Komponistforeningen, og ny søknadsfrist er 19. august 2020.
Du trenger ikke å være medlem av Komponistforeningen for å søke om deltakelse.

Talent Norge, Music Norway og Norsk Komponistforening er initiativtakere til KUPP. Innholdet i programmet blir satt sammen av Music Norway og Norsk Komponistforening.

Red. anm.: Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Norsk Komponistforening er et av medlemmene i Foreningen Ballade.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev