Nominert for ny musikk: Peter Herresthal (t.h.) sammen med dirigent Mao-Takacs og komponist Saariaho. Produsent Hans Kipfer redigert inn øverst til venstre (Foto: skjermbilde BIS / Recording Academy)

Grammynominert og glad fiolinist

– Dette var prikken over i-en! Peter Herresthal og Oslo Filharmonien er nominert til Grammy for samtidig musikk av Kaija Saariaho.

Kalender

I natt kom nominasjonene til kanskje verdens mest glamorøse musikkprisutdeling – Grammy Awards. Blant de nominerte finnes noen nordmenn, som fiolinisten Peter Herresthal og Oslo Filharmonien: De er nominert sammen med komponist Kaija Saariaho og dirigent Clement Mao-Takacs i kategorien Best Classical Compendium. Samtidsmusikkplata «Graal Theatre / Circle Map / Neiges / Vers toi qui es si loin» har fått mye internasjonal oppmerksomhet, som nå toppes med grammynominasjonen.

– Det har vært en kjempelang prosess der komponisten og jeg har jobbet sammen i mange år og så stått på for å få til en innspilling med de to solistverkene hvorav ett er skrevet til meg.

– Vi fikk med oss Oslofilharmonien, Clément og mitt plateselskap BIS og lagde en CD med verker som kler hverandre. Den har vært Record of the month i BBC Magazine og Grammophone samt nominert til mange priser – men dette var prikken over i-en, melder en glad Peter Herresthal til Ballade.no

Prisen som deles ut i denne klassen går til utøverne, samt produsent/studiotekniker. Det amerikanske Recording Academy deler ut grammyprisene i California i januar.

Flere nordmenn er nominert til en grammypris. Blant dem er artisten Aurora for en låt på en film. Og låtskriver Caroline Aillin nominert i hele tre klasser, sammen med flere som har laget Dua Lipa (UK) sin kjempehit «Don’t Start Now».

 

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev