Rune Lem med Kongens Fortjenstmedalje

Elisabeth Klein i Nasjonalbibliotekets Auditorium

Det er litt av en sensasjon når samtidsmusikkens Grand Old Lady, pianisten Elisabeth Klein, i en alder av 89 år holder konsert i Nasjonalbibliotekets Auditorium.

Kalender

Reza e i Ragazzi

12/04/2024 Kl. 20:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Torsdag 14. september kl. 19.00 inviterer Norsk Musikksamlings Venner til konsert i Nasjonalbibliotekets Auditorium i Drammensveien 42. På programmet står verker av Béla Bartók, Alfred Janson, Arne Nordheim, Folke Strømholm, samt en urfremførelse av Maj Sønstevold. I tillegg står danske og svenske komponister på programmet.

Elisabeth Klein er en av vår tids fremste tolkere av samtidsmusikk. Hun har gjort seg bemerket for sine tolkninger, spesielt gjennom radio og fjernsynsopptak rundt om i verden, og har utgitt et 20-talls plateinnspillinger. Blant de senere årenes utgivelser finner man sentrale verker av Karlheinz Stockhausen, Joseph Matthias Hauer, Arnold Schönberg og Anton Webern. Klein har undervist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og ved Norges Musikkhøgskole. Hun har holdt kurser ved en lang rekke nordiske, amerikanske og britiske konservatorier, og er for tiden bosatt i Liverpool hvor hun er engasjert til en serie såkalte ”lecture recitals” ved The University of Liverpool.

Et synlig resultat av hennes innsats for samtidsmusikken, ikke minst for nyere nordisk klavermusikk, er hele 52 verk tilegnet henne. Ett av dem, Arne Nordheims eneste klaververk ”Listen”, står på programmet torsdag kveld.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.