Engegård

Elisabeth Klein i Nasjonalbibliotekets Auditorium

Det er litt av en sensasjon når samtidsmusikkens Grand Old Lady, pianisten Elisabeth Klein, i en alder av 89 år holder konsert i Nasjonalbibliotekets Auditorium.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Torsdag 14. september kl. 19.00 inviterer Norsk Musikksamlings Venner til konsert i Nasjonalbibliotekets Auditorium i Drammensveien 42. På programmet står verker av Béla Bartók, Alfred Janson, Arne Nordheim, Folke Strømholm, samt en urfremførelse av Maj Sønstevold. I tillegg står danske og svenske komponister på programmet.

Elisabeth Klein er en av vår tids fremste tolkere av samtidsmusikk. Hun har gjort seg bemerket for sine tolkninger, spesielt gjennom radio og fjernsynsopptak rundt om i verden, og har utgitt et 20-talls plateinnspillinger. Blant de senere årenes utgivelser finner man sentrale verker av Karlheinz Stockhausen, Joseph Matthias Hauer, Arnold Schönberg og Anton Webern. Klein har undervist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og ved Norges Musikkhøgskole. Hun har holdt kurser ved en lang rekke nordiske, amerikanske og britiske konservatorier, og er for tiden bosatt i Liverpool hvor hun er engasjert til en serie såkalte ”lecture recitals” ved The University of Liverpool.

Et synlig resultat av hennes innsats for samtidsmusikken, ikke minst for nyere nordisk klavermusikk, er hele 52 verk tilegnet henne. Ett av dem, Arne Nordheims eneste klaververk ”Listen”, står på programmet torsdag kveld.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this