Natasha Barrett, 2006

Barrett på NOTAM

Natasha Barrett har i år fått Nordisk råds musikkpris for verket …fetters… Prisen deles ut den 1. november i København. Barrett kommer til NOTAM forum den 25. oktober for å presentere verket.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

…fetters… er en bestilling fra NRK, og Natasha Barrett beskriver selv verket som inspirert av fysikkens lover, hvor tilførsel av energi fører til at molekyler i et felt beveger seg slik at de bryter ut av området, og inn i et nytt område.

I sin presentasjon vil hun diskutere hvordan hun representerer slike prosesser med lyd. Forholdet til fysikk er imidlertid ikke forumets eneste fokus, Barrett vil også spille stykket.

Nordisk råds jury uttalte blant annet:

«Det som først og fremst kjennetegner årets vinnerverk er et modent, sterkt og overbevisende kunstnerisk uttrykk som formidles med integritet og troverdighet. Juryen har lagt vekt på verkets sterke dramaturgiske karakter, hvor det som helhet beskriver en fascinerende dynamisk tilstand, fremfor et narrativt forløp. Samtidig, innen det spennende opplevelsesrommet som etableres, oppstår det stadig små og store dramatiske hendelser som vokser frem og smelter inn i hverandre på en medrivende og til tider humoristisk måte. Barrett viser også en klar bevissthet om stillhetens evne til å fremheve komposisjonens ulike interessemomenter, i et vekselspill mellom aktivitet og ro, kaos og orden.

I tillegg dokumenterer Barrett et imponerende kyndig grep om mediets unike teknologiske potensial og dets komplekse materielle egenart. Hun har ikke latt seg forføre av det enorme klanglige mangfoldet som mediet kan tilby, men makter å etablere en avgrenset og avstemt pallett som hun på en original måte undersøker og utnytter med sikker hånd.

Verket fremstår som et radikalt og nytenkende verk innen genren elektroakustisk musikk, der det konkrete og elektroniske lydmaterialet er disponert med en fintfølende kunstnerisk innsikt og levende klanglig fargerikdom.»

…fetters… inneholder utdrag fra Edda innlest på gammelnorsk, opptak fra Smithfield Market i London, og fragmenter av opptak av Kristin Norderval.

Onsdag 25. oktober – NOTAM i Oslo kl. 19:00.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev