Alisa Weilerstein (Foto: Paul Stuart / alisaweilerstein.com)

Alisa Weilerstein inngår sambeid med Trondheimsolistene

Cellisten, som også er solist, vil jobbe som såkalt artistic partner på flere av orkesterets kommende prosjekt.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Trondheimsolistene har engasjert cellisten Alisa Weilerstein som kunstnerisk gjesteleder for orkesteret på flere prosjekt fremover. Dette gjelder blant annet innspilling av to Haydn cellokonserter med Schoenberg’s Verklärte Nacht på det tyske plateselskapet Pentatone. I tillegg vil hun lede kommende turné i Skandinavia i sommer, og senere konserter både i Europa og USA.

– Weilerstein regnes allerede internasjonalt som en av de absolutt fremste cellistene. Dette samarbeidet gir henne muligheten til å utvikle seg videre som orkestereleder. Det er svært hyggelig at hun ønsker å gjøre dette sammen med Trondheimsolistene. For oss er dette også et viktig element i vår tunge internasjonale aktivitet og satsing, sier daglig leder Steinar Larsen i Trondheimsolistene i en pressemelding.

Selv om orkesteret også tidligere har jobbet med internasjonale solister, er dette første gangen orkesteret formaliserer denne typen samarbeid.

– Vi ansatte 1. august 2017 Geir Inge Lotsberg som ny kunstnerisk leder. Samarbeidet med Weilerstein gir orkesteret en spennende dynamikk med stort potensiale, sier Larsen i meldingen

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev