Rådhusklokker

30 grader, softis og klokkespill i tigerstaden

Søndag 20. juli klokken 19:00 er det igjen klart for klokkespillkonsert på Rådhusets klokkespill i Oslo. Denne gangen er den internasjonalt kjente klokkenist Bernard Winsemius som skal la klokkene klinge.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bernard Winsemius (1945) studerte orgel, kor og orkesterdireksjon ved konservatoriet i Amsterdam og klokkespill ved Den nederlandske klokkenistskole i Amersfoort. Hans studier ble kronet med Prix d’exellence i både orgel og klokkespill. I dag underviser Winsemius ved konservatoriene i Rotterdam og Utrecht samt ved Den nederlandske klokkenistskole. Han er klokkenist i Haarlem og Amsterdam og organist i Nieuwe Kerk i Amsterdam. Winsemius har spilt tallrike konserter for radio og gjort flere plateinnspillinger.

Et klokkespill har alltid vært en bys statussymbol og Rådhusets klokkespill har fått mange entusiastiske lyttere i Oslogryten, heter det i en pressemelding. – I tillegg til å være en gigantisk spilledåse som spiller korte melodier hver time, arrangeres små hverdagskonserter kl 13:00 hver onsdag hele året og en større konsert hver søndag kl 19:00 om sommeren. Med klokkespillmusikk markeres internasjonale og nasjonale begivenheter og det konserteres ved arrangementer tilknyttet byen eller selve Rådhuset.

Søndagens konsert er en andre i rekken av tre internasjonale sommerkonserter på klokkespillet. På programmet står verker av bl.a. Purcell, Mozart, Mendelssohn og Schumann. Musikken er arrangert for klokkespill av Bernard Winsemius. Det beste sted å lytte til konserten er Rådhusets borggård. – Hvorfor ikke nyte konserten fra en av de mange uterestaurantene, spørres det i pressemeldingen fra Vegar Snadholt, initiativtaker og Norges eneste klokkenist, eller carillonneur som det heter. Konsertprogram finnes i turistinformasjonen ved Rådhuset eller på www.carillon.no.

Neste internasjonale klokkespillkonsert finner sted søndag 10. august og da er det klokkenist Karel Keldermans fra Springfield, Illinois som spiller.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.