Bilde fra operaen Peter Grimes i Royal Festival Hall, 30. november 2019. Stuart Skelton som fiskeren Peter Grimes, Samuel Winter som lærlingen (Foto: Mark Allan)

Fem stjerner til Peter Grimes

Brittens opera høres stor og spennende ut i en nyansert innspilling med glitrende samspill mellom sangere og orkester – det har sjeldent hørtes bedre ut, skriver britiske The Guardian i en anmeldelse av Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av operaen «Peter Grimes».

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) og sangere fra Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor, Royal Northern College of Music Choir og Collegium Musicum Kor framførte Peter Grimes i Royal Festival Hall i London lørdag 30. november 2019, til svært gode kritikker i britisk presse. The Guardian skrev blant annet at orkesterets oppsetning av Peter Grimes var en «særdeles spennende framføring», at den var «en formidabel bragd» og «voldsomt intelligent» gjort, og ga forestillingen fem av fem stjerner.

Nå har den samme avisen gitt innspillingen av operaen samme antall stjerner, og kaller BFOs innspilling innsiktsfull og en av de beste innspillingene av Benjamin Brittens opera.

Bergen Filharmoniske Orkester er også nominert til Orchestra of the Year Award, det eneste nordiske orkesteret blant de ti nominerte til den prestisjetunge prisen. Orkesteret er nominert for sine innspillinger gjennom det siste året. Vinneren stemmes fram av publikum, og 7. september avsluttes stemmegivningen. Gå inn på Gramophones sider for å gi din stemme!

Les hele anmeldelsen av albumet her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev