IMG_4480 (Foto: André Løyning)

Fransk prestisje til Det Norske Solistkor og KORK

Solistkoret har gitt ut et av årets beste album, ifølge musikkmagasinet Diapason.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Hele Norges kor og 70-års jubilant Solistkoret ble mandag tildelt den høythengende Diapason d’Or de l’Année («Årets gylne stemmegaffel») i korklassen for albumet Luciano Berio: Coro; Cries of London. Det ble annonsert på en prisseremoni i Paris.

– Denne prisen er en stor anerkjennelse for koret. Det betyr mye at det vi gjør legges merke til internasjonalt, og priser som dette er svært motiverende for vårt videre arbeid, sier daglig leder for Det Norske Solistkor, Ingvild Skaatan.

Solistkoret skriver til Ballade.no om innspillinga med Kringkastingsorkesteret–KORK og dirigent Grete Pedersen: Albumet ble utgitt på plateselskapet BIS Records i mars og har siden høstet gode anmeldelser i inn- og utland.

Blant tusenvis av album som Diapason får inn, lager anmelderne hver måned en liste over de 10 beste som tildeles Diapason d’Or. I slutten av årets nomineres 15 av utgivelsene til den gjeve Diapason d’Or de l’Année, som ofte sammenlignes med britiske Gramophone Award. Sammen har Solistkoret, KORK og Grete Pedersen dermed kommet seg gjennom et trangt nåløye i konkurranse med verdens fremste album utgitt i den klassiske sjangeren.

1900-tallskomponisten Berio
– At koret nå tildeles prisen for en plate med musikk av Berio er en anerkjennelse av deres evne til å bevege seg fritt mellom sjangre, stilarter og tidsepoker i sine fremføringer, sier Skaatan i pressemeldinga. De har nemlig mottatt en gyllen stemmegaffel før, da for Johann Sebastian Bachs motetter.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev