Gateparade, Oslo Jazzfestival 2003

Historisk løft for Oslo-jazzen

Oslo kommune har gitt Oslo-jazzen et historisk løft i 2005. – Dette har vi ventet lenge på. Nå kan endelig jazzlivet i Oslo puste ut og sette fokus på å skape gode musikkopplevelser for publikum, sier Lise Gulbransen i Oslo Jazzfestival, som berømmer Oslo kulturpolitikere for å ha sikret rundt 2 millioner kommunale tilskuddskroner til Oslo-jazzen.

Kalender

Av Lise Gulbransen, Oslo Jazzfestival

I midten av desember 2004 ble Blå reddet da Oslo kommune endelig matchet statens tilskudd til klubben. Dermed var 500 000 friske 2005-kroner lagt på bordet. Kort tid etter fikk Oslo Jazzfestival et foreløpig tilsagn på 850 000 kroner. Dette beløpet ble senere økt til 900 000.

I januar kunne også Herr Nilsen, Cosmopolite og Østnorsk Jazzsenter, herunder New Orleans Workshop Jazzclub og Kampenjazz, puste lettet ut. Ytterligere 625 000 tilskuddskroner til jazzen var et faktum. Dermed har Oslo kommune bevilget over 2 millioner kroner til Oslos jazzliv i 2005.

2 millioner i kommunale tilskuddskroner er et historisk løft for Oslo-jazzen.

Oslo kommune bør berømmes for denne satsingen særlig sett i sammenheng med det øvrige kulturbudsjettet for 2005, men i motsetning til tidligere år har media mer eller mindre valgt å overse dette kulturbudsjettet. Og de få kommentarene som er kommet peker på budsjettets mangler uten å feire kulturlivets seier.

Oslos kulturliv har selvsagt mange utfordringer igjen, og det må uten tvil gjøres mer før hovedstaden kan slå seg på brystet og kalle seg europeisk kulturby. Men årets påplusninger er et tydelig skritt i riktig retning som vi kan ta oss tid til å glede oss over.

Også jazzlivet vil trenge ytterligere påplusninger de kommende år. Økonomien er på ingen måte sikret. Dette gjelder særlig Østnorsk Jazzsenter som bl.a. har ansvar for å sikre økonomien til byens frivillige jazzliv. Men nå kan vi i hvert fall bruke færre ressurser på livredding og flere ressurser på å skape gode musikkopplevelser for publikum.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev