Peter Brötzmann

Frode Gjerstad og Peter Brötzmann til Tou og Blå

Lørdag 22. februar står Peter Brötzmann & Frode Gjerstad Trio på Tou Scene i Stavanger, etter å ha gjort en «smått legendarisk» konsert samme sted i desember 2001. Peter Brötzmann har helt siden 60-tallet markert seg som en av de stor skikkelsene i europeisk spontanmusikk, og vil også opptre sammen med Gjerstad under åpningskonserten til Blås femårs-jubileum, som starter torsdag 20. februar.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Sammen med musikeren som regnes som selve inkarnasjonen av europeisk, fri improvisasjon, Peter Brötzmann, har Frode Gjerstad Trio her utvidet til kvartettformatet. Da kvartetten spilte under Ultimafestivalen i oktober 2001, beskrev Terje Mosnes i Dagbladet opplevelsen av bandet som «musikalsk teppebombing».

Kvartetten gjorde også en «smått legendarisk» konsert like før jul 2001 på Tou Scene, og alt ligger i følge arrangørene til rette for en ny «kraftfull og intens konsertopplevelse».

Peter Brötzmann, som i likhet med Frode Gjerstad trakterer klarinett og saksofon, har siden 60-tallet markert seg som en av de ledende innen improvisert musikk, og servert både konserter og plateutgivelser kjennetegnet av høy intensitet og et særpreget, kraftfullt uttrykk.

Frode Gjerstad Trio har siden starten turnert i en rekke land i Europa, samt USA og Canada. Til våren blir det europeisk turne og på ettersommeren også en ny tur over Atlanterhavet. Frode Gjerstad har i mange år foretrukket å jobbe innen mindre format, særlig med trio. Det gir stort rom for musikerne, men er ganske krevende både fysisk og musikalsk. I det siste har han også utforsket duo-formatet, blant annet med Brötzmann. Hans første trio var Detail (1982 til 1994), der den britiske trommeslageren John Stevens og bassisten Johnny Dyani var med fra begynnelsen.

Mark Sanders har steppet inn bak trommesettet på denne turneen som erstatter for Paal Nilssen-Love, og har i følge Tou Scene en spillestil som ikke er så veldig ulik. Sanders regnes som en av Englands fremste trommeslagere innnen improvisasjonsmusikk. Bassist Øyvind Storesund har også markert seg som en av de mange spennende, unge musikerne som Norge i dag har å by på. Han spiller også bass i Cloroform.

På konserten på Blå vil Kornstad og Möster Duo også spille. Hundre billetter er lagt ut på posten, mens resten selges i døren. Et større, firedelt intervju med Frode Gjerstad, der han bl.a. snakker om nettopp Brötzmann, finner du på de første artikkellenkene nedenfor.

*
Blå – Oslo (Brennerivn. 9 c), torsdag 20. februar, kl. 20
*
Tou Scene – Stavanger (Leirvigsgt. 22), lørdag 22. februar, kl. 21.00 (konsertstart 21.30)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.