Frank Brodahl

Dreven trompetist overtar Sandvika storband

Trompetisten Frank Brodahl overtar som kunstnerisk leder i Sandvika Storband. Brodahl er en anerkjent og etablert størrelse i det norske jazzmiljøet, og startet sin karrière for nesten 20 år siden i det bandet han nå kommer til å overta ansvaret for. Styret i Sandvika storband er særdeles fornøyde med valget. – Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å nå de mål vi har satt, heter det i en pressemelding fra storbandets styre.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Frank Brodahl (f. 1967) har tiltrådt som ny kunstnerisk leder for Sandvika Storband (SSB) etter Birger Carlsen. Carlsen avsluttet sitt mer enn 12-årige virke som leder av bandet da han flyttet til Harstad og tiltrådte stillingen som direktør for festpillene i Nord-Norge i oktober.

Brodahl var fra før ikke ukjent for Sandvika Storband. Han startet som trompeter i bandet allerede for nesten 20 år siden. Han virket som leadtrompeter i SSB i mange år og er nå tilbake som kunstnerisk ansvarlig etter noen års «pause» fra bandet.

Heller ikke for resten av det musikk- og jazzinteresserte Norge er Brodahl en ukjent størrelse. Han har medvirket i utallige plate-/CD-, TV- og teaterproduksjoner, og er en hyppig gjest på landets jazz- og festivalscenermed ulike prosjekter og konstellasjoner. Brodahl driver og leder også «Norske store orkester for jazz».

Sammen med sin gruppe Trumpet Jungle, som foruten Brodahl selv består av Birgit Kjus, Marius Haltli og Eckhard Baur, har han nylig utgitt CD’en «Just Friends» til gode kritikker.

— Sandvika Storband er særdeles fornøyd med at Frank Brodahl overtar den kunstneriske ledelsen av bandet etter Birger Carlsen, melder styret i Sandvika storband. De vektlegger særlig hans inngående kjennskap til storbandjazz generelt og Sandvika Storband spesielt som utslagsgivende for at han fikk jobben.

— Frank Brodahl kjenner Sandvika Storband og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å nå de mål vi har satt, og kommer til å sette oss, sammen med en av Norges ledende kapasiteter i norsk storband- og jazzmiljø, heter det avslutningsvis i en pressemelding.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.