Elias Akselsen - Hjemlandsklokker cover

Konsert med Elias Akselsen på Josefine

Josefine viseklubb i Oslo avslutter sesongen med et gjenhør med tatersangeren Elias Akselsen, som nærmest skaket anmelderkorpset i norske aviser med sin CD «Hjemlandsklokker – religiøse taterviser» i fjor. Konserten finner sted onsdag klokken 20.30, og bør by på et sterkt møte med en original og engasjert sanger.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Elias Akselsen er oldebarn av taterkongen Stor-Johan, i sin tid åndelig leder for store deler av romanifolket i Norge.

Elias Akselsen synger noen av de åndelige visene som har vært brukt rundt bålet gjennom generasjoner i oldefaren Stor-Johans gudfryktige slekt. Taterne er det norske samfunnets dårlige samvittighet. En minoritet midt i storsamfunnet, forsøkt utslettet gjennom et langvarig samarbeid mellom kirke, forskere og politiske myndigheter.

Ifølge avisen Østlendingen klarer Elias Akselsen på sin nye plate Hjemlandsklokker «i løpet av tre kvarter å tolke flere generasjoners lidelser». Albumet er utgitt på Via Music, og ble nominert til Spellemannspris tidligere i år.

VG´s anmelder Stein Østbø kåret Akselsens plate til årets norske album 2002 (uansett sjanger) foran Gåte, Vamp, Thomas Dybdahl og Tungtvann; og skrev: «Hjemlandsklokker» er essensiell norsk kulturhistorie. Den må oppleves. Den har nok kraft i seg til at selv en ateist kun kommer på ett ord etter å ha hørt den. Amen.»

Akselsens medmusikant er multiinstrumentalisten Stian Carstensen fra Farmers Market, som også har vært produsent for suksessbandet Kaizers Orchestra.

Elias Akselsen har ellers gjestet viseklubben Josefine tidligere, og tillegger det besøket stor betydning: Det var her han for første gang sang for «buroene» (fastboende norskinger).

Josefine Vertshus ligger i Josefinesgt. 16, Oslo. Dørene åpner kl. 19.00, og konserten tar som nevnt til kl. 20.30. Mer informasjon om Josefine Viseklubb finner du på dette nettstedet.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev