© Tidal

TONO anmelder Tidal til Økokrim

Anmeldelsen kommer som følge Dagens Næringslivs saker om at strømmetjenesten skal ha manipulert strømmetall.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

TONO melder på sine nettsider mandag at vederlagsorganisasjonen anmelder strømmetjenesten Tidal til Økokrim. Anmeldelsen kommer som følge av Dagens Næringsliv (DN) avdekking av at Tidal skal ha manipulert strømmetallene til Beyonces album «Lemonade» og Kanye Wests album «The life of Pablo». I følge DN skal det være registrert 320 millioner falske avspillinger. Tidal nekter for manipulasjon.

– Vi har hatt et langvarig og godt kundeforhold med Tidal, og er overrasket over at de ikke har benyttet anledningen til å gi oss, og offentligheten, en forklaring på det som er kommet frem i Dagens Næringsliv. TONO må beskytte interessene til både de norske og utenlandske komponistene, låtskriverne, tekstforfatterne og musikkforlagene vi representerer, og de opplysninger som fremkommer i DN er såpass alvorlige at vi har valgt å anmelde saken til Økokrim. Vi mener dette også er til fordel for Tidal, som mener at dataene er stjålet og manipulerte, sier Cato Strøm, adm.dir i TONO til nettsiden.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.